DANSK DYNAMITT: Christian Eriksen utligner til 2-2- for Tottenham før minuttet er spilt i andreomgangen mot Southampton. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB Scanpix
DANSK DYNAMITT: Christian Eriksen utligner til 2-2- for Tottenham før minuttet er spilt i andreomgangen mot Southampton. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB ScanpixVis mer

Eriksen reddet Tottenham etter at Naughton hadde klovnet det til

Snudde 0-2 til 3-2.

• Tottenham - Southampton 3-2 (1-2)

(Dagbladet): Danske Chistian Eriksen var arkitekten da Tottenham snudde 0-2 til 3-2 mot Southampton. Eriksen scoret to ganger, før han stod for den målgivende pasningen da Gylfi Sigurdsson satte 3-2-målet på overtid.

Dansken ble kåret til banens beste spiller, og var selvsagt glad da han møtte pressen etter kampen.

- Med vinnermålet fikk vi det vi fortjente. I førsteomgangen styrte Southampton, og de hadde mange sjanser. Vi løp rundt og visste ikke hva vi skulle gjøre, sier han i et intervju som ble sendt på TV 2.

Men Tim Sherwoods pauseprat fikk tydeligvis fart på de hvitkledde fra London.

- Vi scoret med en gang etter hvilen, noe som selvsagt var svært viktig. Sherwood sa tydelig ifra i pausen at det ikke var bra nok de første 45, sier Eriksen.

Klovne-Naughton To brølere fra Kyle Naughton gjorde at gjestene fra Southampton ledet 2-0 etter en halvtime på White Hart Lane.

Først feilberegnet høyrebacken et utspill fra Southampton-keeper Artur Boruc så grovt at Jay Rodriguez hadde et hav av plass aleine med Tottenhams sisteskanse Hugo Lloris. Rodriguez gjorde ingen feil - og dermed 1-0.

Feil gjorde imidlertid Naughton - igjen - ti minutter seinere. Fire Southampton-spillere sto i offside, men da Naughton touchet ballen like elegant som en stridsvogn, endte den likevel reglementert hos Ricki Lambert. 32-åringen viste overblikk og forståelse da han var tålmodig nok til å vente på Adam Lallana. Sistnevnte doblet ledelsen for gjestene.

Da var Kyle Naughton ferdig med å gi bort scoringer - i alle fall til Southampton.

Snytt for straffe For tre minutter etter 2-0-målet slo backen et innlegg, som på mystisk vis snek seg forbi Nathaniel Clyne. På bakre stolpe dukket Christian Eriksen opp. Dansken hadde små problemer med å sette reduseringa fra kort hold.

Ikke lenge før pause ville nevnte Eriksen ha straffespark, og burde kanskje fått det.

På vei gjennom forsvaret ble han taklet av to Southampton-forsvarere, men klarte å holde seg på beina og få til en slags avslutning. Men dansken ble såpass hindret at det kanskje hadde vært korrekt å peke på ellevemeteren.

Rask scoring Tottenham må ha brukt garderobepraten i pausen godt, kanskje hjulpet av en tribuneplassert Tim Sherwood.

40 sekunder ut i den andre omgangen utlignet nemlig en brennheit Christian Eriksen.

Roberto Soldado var aggressiv på grensa til det ulovlige da han vant ballen høyt i banen. Spillet fikk fortsette, og den velfriserte spanjolen slo et knallhardt innlegg langs bakken.

På bakre dukket - selvsagt - Christian Eriksen opp, og fikk en om mulig enda enklere jobb med å putte ballen i mål enn i førsteomgang.

Fullbyrdet av Sigurdsson Det var en annen nordisk Tottenham-spiller som fikk æren av å avgjøre kampen to minutter på overtid. Et langt oppspill havnet hos Eriksen, som uselvisk la ballen til rette for Gylfi Sigurdsson.

LANGSTRAKT: Hugo Lloris slang seg så lang han var, men kunne ikke hindre Adam Lallana i å score. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/N Scanpix
LANGSTRAKT: Hugo Lloris slang seg så lang han var, men kunne ikke hindre Adam Lallana i å score. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/N Scanpix Vis mer

Islendingen dro til med strak vrist, utakbart nede i det venstre hjørnet.

Scoringa var noe av det siste som skjedde i kampen, og dermed var snuoperasjonen komplett.

- Etter den starten vi fikk, viser det karakter i laget at vi klarer å slå tilbake. Det er bedre å ligge under 0-1 eller 0-2 og komme tilbake og vinne 3-2 på hjemmebane, sier Sigurdsson ifølge BBC.