HERJET: Christian Eriksen (t.v) slo flere presise innlegg i kveld, hvor to av dem resulterte i scoring. Foto:   REUTERS/Dylan Martinez /NTB Scanpix
HERJET: Christian Eriksen (t.v) slo flere presise innlegg i kveld, hvor to av dem resulterte i scoring. Foto: REUTERS/Dylan Martinez /NTB ScanpixVis mer

Eriksens presise fot ble et mareritt for Sunderland

Tottenham reiste seg mesterlig etter tidlig tabbemål.

Tottenham - Sunderland 5-1 (1-1)

(Dagbladet): Det var en kamp Tottenham måtte vinne for å holde liv i drømmen om Champions League neste sesong. For Sunderland gjaldt det å ta viktige poeng i bunnstriden for å overleve.

Det var bare Tottenham som fikk noe å juble for etter kampen. Og det gjaldt særlig for Christian Eriksen.

Dansken tok på seg hovmesterollen med to vakre målgivende pasninger, før han toppet det hele med å hamre ballen i nettet fra tjue meter kvarteret fra slutt.

Tidligere i kveld meldte Sky Sports at Tottenham vil erstatte manager Tim Sherwood etter sesongen, selv om han da har ett år igjen av kontrakten.

- Alle vil vise at vi ikke tenker på det avisene skriver. Vi spiller vårt spill, sier Eriksen via TV 2.

Manageren har selv sagt at han ønsker å vinne de resterende kampene for å gi fansen en opptur før neste sesong, men det startet med en skikkelig nedtur for de liljehvite på White Hart Lane i kveld.

Sjelden målscorer Lee Cattermole er en spiller du ikke forbinder med scoringer, men det var nettopp midtbaneterrieren som ga nedrykkstruede Sunderland det forløsende førstemålet.

Tottenham slurvet i eget forsvar, og Chiriches slo en pasning rett i beina til Cattermole på 25 meter. Med Spurs-keeper Hugo Lloris ute av posisjon, sendte han ballen i nettet med veldig fin presisjon.

ENKEL JOBB: Tottenhams Harry Kane scoret 2-1-målet til Tottenham på White Hart Lane i kveld. Pasningen sto danske Christian Eriksen for. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix
ENKEL JOBB: Tottenhams Harry Kane scoret 2-1-målet til Tottenham på White Hart Lane i kveld. Pasningen sto danske Christian Eriksen for. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix Vis mer

Statistikkbyrået Opta skriver på Twitter at det var Tottenhams 18. feil som har ført direkte til scoring i Premier League denne sesongen, mer enn noe annet lag i ligaen.

Scoret med brystet Hjemmelaget misbrukte mange muligheter i den første omgangen, men fikk likevel nettsus etter en halvtime. Christian Eriksen dro seg fint ned til kanten, og sendte ballen inn i boksen hvor Adebayor ventet. Togoleseren brukte brystkassa til å utlikne for Tottenham.

Tidlig etter hvilen stormet Harry Kane gjennom forsvaret til Sunderland, før han gikk i bakken i boksen til Sunderland. Reprisen viste at han ble tråkket på i situasjonen, men dommeren vinket bare spillet videre.

- Jeg mener det var straffespark, men jeg må se reprisen etterpå, sier Kane om situasjonen.

20 år gamle Harry Kane er et Tottenham-produkt, og i kveld fikk han muligheten fra start. Han takket for tilliten ved å sende hjemmelaget i ledelsen etter en snau time. Igjen var det Christian Eriksen som slo det presise innlegget, og Kane fikk en enkel jobb
med å score sitt første Premier League-mål.

MÅL MED BRYSTET: Tottenham Hotspurs Emmanuel Adebayor scoret med brystkassen. Etter innlegg fra Christian Eriksen. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
MÅL MED BRYSTET: Tottenham Hotspurs Emmanuel Adebayor scoret med brystkassen. Etter innlegg fra Christian Eriksen. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

- Det var den beste følelsen i verden. Jeg har ventet en stund på det. Da jeg scoret tok følelsene overhånd, sier Kane om scoringen.

Enkel scoring Det var danskens 7. målgivende pasning for sesongen. Han topper med det statistikken i Tottenham inneværende sesong.

Kvarteret før slutt scoret han altså også, da han upresset fra tjue meter sendte ballen mellom tre Sunderland-spillere og inn i målet bak Mannone. Kronen på verket i en strålende kamp.

Emmanuel Adebayor ga Tottenham til 4-1 fire minutter før slutt. En avslutning fra Harry Kane traff keeper Mannone før den nærmest ble liggende like foran målstreken. Adebayor fikk verdens enkleste jobb med å sikre seieren. Togoleseren var i offside da skuddet gikk, men målet ble godkjent.

På overtid fastsatte Sigurdsson sluttresultatet til 5-1. Hjemmelagets spillere sto i kø for å score, og islendingen hamret ballen i nettet etter svakt forsvarsspill hos de gulkledde. Spurs' største seier denne sesongen var et faktum. Sunderland har på sin side sju tap og en uavgjorte på de åtte siste kampene.