- Eriksson en katastrofe

LONDON (Dagbladet): Nå er det dønn klart, England skal de nærmeste fem åra ledes av to svensker. Sven Göran Eriksson blir sjef. Med seg tar han Tord Grip. Og ballkonservative briter skyter allerede med skarpt: - Dette er en katastrofe for engelsk fotball.

Utsagnet stammer fra Jack Charlton, broren til sir Bobby og en av VM-heltene fra 1966.

- Frankrike har en franskmann som sjef for landslaget, Tyskland har en tysker og Italias landslag ledes av en italiener. Og hvem er det vi ansetter? Jo, en som aldri tidligere har vært manager i engelsk fotball, tordner gamle Charlton.

Engelskmannen var i lang tid sjef for Irland, seinest under VM i 1994 (i samme gruppe som Norge).

Et viktig steg

Det engelske fotballforbundet (FA) tar ikke kritikken fra Charlton spesielt tungt. FA er godt fornøyde med å få Eriksson, en taktiker av rang som de rangerer som den beste for engelsk fotball, både på kort og lang sikt.

- Dette er et viktig steg for engelsk fotball inn i framtida, dette var en sjanse vi måtte ta og jeg er glad vi tok denne utfordringen, sa sjefen for FA, Adam Crozier, på en pressekonferanse i går.

Grip for England

Eriksson vil bli fast ansatt neste sommer, men han vil også ha ansvaret når England skal ut i viktige VM-kamper neste vår. Det er klart at han tar med seg Lazio-coach Tord Grip til øya med akutt ballsyke. Tord Grip? Det er svensken som var en snartur innom Norges landslag, fra juli 1987 til juni 1988.

- En skandale det også, sier Jack Charlton.

- Vi satser på framtida, og Eriksson står 100 prosent inne for vår strategi. Han er også innforstått med at vi på lang sikt vil ha en engelsk manager, han får da også med seg Peter Taylor, Brian Kidd og Steve McClaren, sa Adam Crozier.

Legendariske Pelé mener at Eriksson er det beste England kan få. Nasjonalitet spiller ingen rolle.

TØFF SVENSKE: Utnevnelsen av Sven Göran Eriksson (bildet) som engelsk landslagssjef kalles en katastrofe av Jack Charlton.