Eriksson «frikjent» av FA

- Sven-Göran Eriksson har ikke gjort noe galt. Det var konklusjonen til Det engelske fotballforbundet (FA) etter endeløse spekulasjoner om at «Svennis» var ferdig som landslagstrener.

- Sven er veldig fornøyd og lettet over FAs avgjørelse som gjør at han fortsette å planlegge trenerjobben fram mot VM i 2006, sa hans agent Athole Still.

Etter avsløringer om at Sven-Göran Eriksson hadde et forhold til FA-sekretæren Faria Alam tok det helt av i England.

Avisene døpte saken til «Svengate», og en rekke personer har krevd svenskens avgang fordi han skulle ha løyet til FA om affæren.

Hele tiden har David Beckham og resten av de engelske landslagsspillerne vært helt klare:

- Sven-Göran Eriksson har full støtte i spillertroppen. Det vil han alltid ha.

- Ingen sak

Torsdag kveld skulle styret i Det engelske fotballforbundet (FA) samles på Leonard Hotel i London for å diskutere Erikssons framtid. Det satte ny fart i spekulasjonene rundt svensken.

Men ikke uventet var engelske avisers fete overskrifter overdrevet kraftig. FA var enig med landslagsspillerne.

- Han har ingen sak han må svare for. Den konklusjonen er tatt på bakgrunn av en rapport og juridiske råd, var beskjeden i en pressemelding etter FA-styrets møte torsdag kveld.

Eriksson var ikke til stede på møtet, som i hovedsak handlet om å se på bevis i saken. Advokaten Peter Norbury hadde samlet inn informasjon gjennom blant annet å intervjue Alam og Eriksson, mens styret brukte seks timer på å vurdere dette.

- Når det gjelder Faria Alam er det bestemt at det vil være uriktig av styret å gi noe uttalelse om hennes rolle i saken, het det i pressemeldingen fra FA.

Eriksson har vært England-trener siden januar 2001 og signerte tidligere i år en ny kontrakt som binder ham til jobben til 2008.

Alam ferdig i FA

FA har etter at Eriksson-saken begynte å rulle sparket direktør Mark Palios. Informasjonssjef Colin Gibson trakk seg frivillig etter at han forsøkte å dekke over at Palios også hadde hatt et forhold til Alam.

Både Palios og Gibson var uønsket i FA fordi de gikk til engelsk presse med detaljer rundt forholdet mellom Eriksson og Alam. Det er fortsatt usikkert om enda flere FA-personer må gå etter turbulensen rundt Eriksson.

FA innrømmet etter møtet torsdag at det var gjort feil i denne saken, og forsikret samtidig at dette ikke vil skje igjen i fremtiden.

Torsdag ble det klart at Alam hadde trukket seg fra sin stilling som sekretær. Det kommer vel ikke som noe sjokk at det også ble klart at hun har solgt historien sin til en nasjonal engelsk avis for en ukjent millionsum.

Der har hun lovet å avsløre alt.

(NTB)

<B>KAN PUSTE LETTET UT: Mange mente at utroskapsavsløringene skulle koste Eriksson jobben. Det engelske fotballforbundet var ikke enig.