Eriksson-jakten har startet

Sven Göran Eriksson blir jaget av engelske tabloider som nå leter etter historier om svensken hos eks-kona og hennes familie. - Jeg har sagt til min 74 år gamle mor at hun ikke skal bry seg om hva som står i engelske aviser, sier Eriksson.

Det er to uker siden siden Eriksson skrev under på kontrakten som gjorde han til Englands første utenlandske landslagssjef. Nå begynner Lazio-treneren å forstå hva han har i vente. I jakten på sensasjonelle historier har engelske tabloidaviser allerede tatt kontakt med Erikssons eks-kone og hennes familie.

- Jeg har fått smake på engelske journalister - og trenger noe for å svelge det ned med, sier Eriksson til Expressen.

For kort tid siden ble Erikssons eks-svigerfar ringt opp av en engelsk avis som ville vite om Eriksson og hans italienske samboer, advokaten Nancy Dell Olio skal gifte seg.

- Jeg kommer til å slåss for å ha mitt privatliv i fred i England. Jeg håper jeg lykkes, sier Eriksson.

Den siste uka har Eriksson nektet å snakke om England-jobben, men under en fotballgalla i Stockholm i går åpnet han seg for svenske presse. Eriksson er i tvil om at jobben som landslagssjef blir det største karrieresteget hans.

- Nja, jeg synes det var en større omstilling da jeg flyttet fra lille Torsby og trenerjobb i Degerfors, til store og mektige IFK Gøteborg. Steget fra Roma til London er ikke så stort, sier Eriksson som er forberedt på at arbeidsdagen som landslagssjef blir annerledes enn som klubbtrener.

- Det blir uvant å ikke ha daglig kontakt med en spillertropp. Jeg kommer til å reise rundt til klubbene, titte på treninger, treffe managere og spillere, sier Eriksson.

I morgen kveld spiller England privatlandskamp mot Italia i Torino. Sven Gøran Eriksson er på plass på tribunen.

- Det er mulig jeg kommer til å treffe spillerne, sier Eriksson,

JAGET: I jakten på sensasjonelle historier har engelske tabloidaviser allerede tatt kontakt med Erikssons eks-kone og hennes familie.