TREENIGHET: Andy Schleck (f.h.), Alberto Contador og Fränk Schleck kan komme til å danne en smått utenkelig allianse i Alpene. Verken Saxo Bank- eller Leopard Trek-ledelsen vil iallfall utelukke en slik avtale.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOEL SAGET
TREENIGHET: Andy Schleck (f.h.), Alberto Contador og Fränk Schleck kan komme til å danne en smått utenkelig allianse i Alpene. Verken Saxo Bank- eller Leopard Trek-ledelsen vil iallfall utelukke en slik avtale.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOEL SAGETVis mer

Erkerivalene vurderer allianse

Contador og Schleck-brødrene vil knekke Evans. - I prinsippet har vi de samme interessene, sier Riis.

(Dagbladet): Cadel Evans har fortsatt til gode å vise et eneste svakhetstegn i årets Tour de France, og vet godt at han har et overtak foran lørdagens tempoetappe dersom han kommer seg igjennom Alpene uten nevneverdig tidstap.

Dessuten opprettholdt Thomas Voeckler nærmest status quo gjennom Pyreneene - mot alle odds - og sitter stadig i gul ledertrøye foran den avsluttende uka med en solid ledelse å gå på.

Det er med andre ord i Schleck-brødrenes og Alberto Contadors felles interesse å kvitte seg med den ovennevnte duoen når Touren igjen ruller inn i fjellene på onsdag.

- Samme interesser Derfor hviskes det nå om en utenkelig allianse mellom Leopard Trek og Saxo Bank, som fordrer et samarbeid mellom Bjarne Riis og hans tidligere høyre hånd, Kim Andersen, som bak Riis' rygg tok med seg "halve" det danske laget til Luxembourg foran årets sesong.

- Vi er nødt til å være realistiske, og det er de (Leopard Trek, journ.anm.) også. Hvis Alberto vil vinne, er fire minutter til Voeckler før den siste tempoetappen i overkant. To minutter opp til Evans er også i overkant. Det samme gjelder jo for dem. De befinner seg heller ikke i noen god situasjon, sier Riis, ifølge sporten.dk

- I prinsippet har vi de samme interessene. Det jo ende med en allianse, fortsetter Riis.

Vil angripe På en pressekonferanse på hviledagen i Rochegude, forhåndsannonserer en offensiv Contador at han kommer til å benytte enhver angrepsmulighet.

- Uten tidstapet på den første etappen hadde jeg vært i posisjon til å vinne Touren. Da kunne jeg brukt den siste tempoetappen til å vinne. Men slik ting står nå er det umulig, sier Contador.

- Akkurat nå er tidsdifferansene sammenlagt ganske store. Vi må bruke alle mulighetene vi kan til å komme oss tilbake i kampen. Det vil forandre seg i Alpene. Klatringene er lengre og høydeforskjellen større. Noen ryttere kommer ikke til å være komfortable der, fortsetter han, ifølge NTB.

Nøkkel Leopard Trek, som forsåvidt har kontroll på Contador slik situasjonen er nå, ser klare fordeler ved om «El Pistolero» skulle vise seg tro mot sitt ord. I Pyreneene førte ikke taktikken hvor brødrene skulle rykke annenhver gang til utslag av betydning i sammendraget.

En Contador med friske bein kan derfor være det de trenger for å sette den temposterke australieren sjakk matt.

- Contador kan bli tvunget til et mer storartet angrep med all den tapte tiden han er nødt til å ta igjen. Det kan være vår nøkkel til å knekke Cadel Evans, sier Leopard-direktør Brian Nygaard - også han med fortid i Saxo Bank.

UTSATT FOR ANGREP: Thomas Voeckler kom seg igjennom Pyreneene uten tidstap og må tas på største alvor. Det samme må Cadel Evans som ikke har vist et eneste svakhetstegn i Touren så langt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis Balibouse
UTSATT FOR ANGREP: Thomas Voeckler kom seg igjennom Pyreneene uten tidstap og må tas på største alvor. Det samme må Cadel Evans som ikke har vist et eneste svakhetstegn i Touren så langt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis Balibouse Vis mer

Tittelforsvarer Contador velter favorittstempelet over på Cadel Evans, og oppfordrer samtidig Schleck-brødrene til å ta et endelig kapteinsvalg før det drar seg til.

- For hver dag som går, kommer Evans nærmere seier, og det er et problem for Schleck-brødrene. De har et taktisk dilemma. De vet begge at den ene av dem er sterkere enn den andre, og til slutt må en ofre seg for den andre fordi øvrige ryttere blir en trussel for dem, sier han.

- Bør heller se til Sanchez TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad kan vanskelig se for seg at alliansepratet kommer til å lede til noe samarbeid.

- Dette tror jeg er veldig langt unna å bli virkelighet etter alle de negative relasjonene som oppsto da Saxo Bank-samarbeidet sprakk. Det er ikke akkurat varme følelser mellom Schleck-brødrene og Kim Andersen på den ene siden og Bjarne Riis på den andre, minner Kaggestad om overfor Dagbladet, og mener at Riis og Contador heller bør se til Euskaltel.

- En spansk allianse med Samuel Sanchez er mye mer realistisk, sier TV 2-eksperten, som lot seg imponere av olympiamesterens forsering av Pyreneene hvor han tok tid på sammenlagtfavorittene både til Luz-Ardiden og Plateau de Beille og kjørte seg opp fra 21.- til sjetteplass.

Skulle den utenkelige alliansen likevel materialisere seg, tror Kaggestad at brødreparet fra Luxembourg trolig har mest å tjene på et slikt samarbeid.