Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rivaliseringen mellom Calle Halfvarsson og Petter Northug

Erkerivalens Northug-hån: - Han er dårligere enn noensinne

Calle Halfvarsson fnyser av Petter Northugs påstand om at svenskene har få sterke kort foran sesongen.

EVIG RIVALISERING: Her er Petter Northug og Calle Halfvarsson etter målgang under VM i Falun i 2015. En selvsikker Northug spurtslo svenskenes ankermann. Foto: Fredrik von Erichsen/dpa
EVIG RIVALISERING: Her er Petter Northug og Calle Halfvarsson etter målgang under VM i Falun i 2015. En selvsikker Northug spurtslo svenskenes ankermann. Foto: Fredrik von Erichsen/dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug (32) fikk om noe et lite godkjent av sprinttrener Arild Monsen etter to distanser på Beitostølen - der han fredag ble disket og lørdag ble slått ut i sprintprologen.

Northug selv slakter egen form. Nå gir han seg selv til midten av desember - altså en tre ukers tid - på å komme i form.

Sveriges store langrennshåp og Petter Northugs mangeårige erkerival, Calle Halfvarsson (29) er heller ikke særlig imponert over det Northug har prestert. Da han under svenskenes sesongåpning ble spurt om hva han tenkte om at Northug mente svenskene hadde det dårligste landslaget på mange, mange år, svarte Halfvarsson følgende:

- Jeg tror bare han er bitter fordi han er i dårligere form enn noen gang, sier Halfvarsson til Aftonbladet.

RIVALER Calle Halfvarsson og Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RIVALER Calle Halfvarsson og Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Kalle Klovn

Svenskene åpner som nordmennene langrennssesongen denne helga. Det foregår i Bruksvallarna. Der vant Calle Halfvarsson 15 kilometer klassisk lørdag - en distanse Northug var drøyt to minutter bak vinner Didrik Tønseth på fredag.

Før han ble disket.

Rivaliseringen mellom Northug og Halfvarsson er langt fra ny. Den har pågått i mange år, og melding dem i mellom kommer i både tide og utide. Northug har døpt Halfvarsson som «Kalle Klovn».

Northug har flere ganger uttalt seg tvilende til svenskens kapasitet i langrennsløypene. I sin selvbiografi som kom denne høsten, sier Northug at valget «heldigvis» hadde falt på Halfvarsson som ankermann på stafetten i VM i Val di Fiemme i 2013.

Northug spurtslo ham, og Norge vant.

«Av en eller annen grunn var det viktig for Halfvarsson å legge seg foran meg ned den siste bakken. Det var en taktisk vurdering på nivå med Krister Sørgårds OL-uttak i 2006 (Northug vraket, red.anm.). Å ligge i dragsuget til Halfvarsson ga meg en klar fordel da vi kom ned til oppløpet, og jeg kunne jeg starte rykket i høyere fart enn ham.»

Ville lagt opp på dagen

I fjor sommer langet Northug ut mot rivalen etter at han hevdet at han hadde bedre kapasitet enn både Northug og Martin Johnsrud Sundby.

- Det stemmer sikkert. Men hvis jeg hadde mislyktes så til de grader i karrieren min som Kalle Klovn, hadde jeg holdt kjeft til jeg vant noe, sa Petter Northug til Dagbladet.

Da Expressen på høsten ga Northug det hypotetiske scenariet at Halfvarsson vinner sammenlagt, svarte han raskt:

- Da legger jeg opp. På dagen.

- Virkelig?

- Ja.

- Hvor stor er sjansen for at det blir en realitet?

- Den er minimal. I fotball kan alt skje, men i langrenn? Og med Kalle? Nei, sier Northug og rister på hodet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!