Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erkerivaler diskuterer felles stadion

Mot forbrødring for Everton og Liverpool?

(Dagbladet.no): Erkerivalene Liverpool og Everton har tidligere bryskt avvist at det skal være aktuelt å bygge nytt, felles stadion. Men nå diskuteres planene på ny, ifølge BBC.

Den engelske sportsministeren Richard Caborn har innkalt partene til møte, og nå spekuleres det i at Liverpool er i ferd med å mykne.

- Massive protester

- Cabhorn har blitt bedt om å ordne et møte, og han er mer enn villig til å diskutere temaet. På et generelt grunnlag er ministeren tilhenger av deling av sportsarenaer, og han støttet også avtalen mellom Leicester City og Leicester Tigers, sier en talsmann for departementet til BBC.

En avtale mellom Everton og Liverpool vil være historisk, og kommer garantert til å sette sinnene i kok hos begge supportergruppene.

- Felles stadion må være en siste utvei, og det vil nok bli massive protester hvis det blir noe mer ut av dette. De fleste vil nok heller beholde Anfield enn å bygge sammen med Everton, sier Tore Hansen, daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, til Dagbladet.no.

Overskrider budsjettet

Men kostnadsbesparelse, og det faktum at byrådet i Liverpool støtter deling av nytt stadion, kan gjøre fristelsen stor i klubbenes styrer.

Rick Parry i Liverpool har tidligere uttalt at de heller vil droppe planene om nytt stadion enn å dele med Everton. Klubben er i god gang med planleggingen av sitt eget anlegg, som skal ha plass til 60 000 tilskuere. Samtidig har kostnadene ved prosjektet steget med 230 millioner i forhold til det som først ble anslått.

Everton har også ønsket å flytte fra Goodison, men har foreløpig ikke hatt råd.

  • NB! Liverpools talsmann Ian Cotton benektet i ettermiddag at deling av stadion igjen diskuteres. Ifølge Liverpools offisielle hjemmeside er det ingen endringer i planene om et stadion som utelukkende skal brukes av John Arne Riise & co.
STORSLÅTT: Slik presenterte Liverpool sitt nye stadion på Stanley Park i 2002. Nå hersker det forvirring om stadionanleggets videre sjebne.
BITRE RIVALER: Naboene Liverpool og Everton har stått for flere klassiske oppgjør i Premier League. Her dyttes Steven Gerrard av Kevin Campell i 2002.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media