Erkjenner ikke straffskyld

De tiltalte i overgangssaken.

 ERKJENNER IKKE:  Tidligere sportsdirektør i Vålerenga fotballklubb,Truls Haakonsen, og de tre andre tiltalte i overgangssaken erkjenner ikke straffeskyld. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ERKJENNER IKKE: Tidligere sportsdirektør i Vålerenga fotballklubb,Truls Haakonsen, og de tre andre tiltalte i overgangssaken erkjenner ikke straffeskyld. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Ingen av de fire tiltalte i overgangssaken knyttet til Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011, erkjente straffskyld da rettssaken startet i Asker og Bærum tingrett i dag.

De fire tiltalte er tidligere sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, sportslig leder Inge Andre Olsen i Stabæk, tidligere styreleder i Stabæk Fotball AS, Lars Holter-Sørensen, og et tidligere styremeldem i Stabæk Fotball AS.

De fire er tiltalt for grovt bedrageri.

I tiltaltebeslutningen heter det at klubblederne «skapte en villfarelse hos ansatte i Nancy ved å fortie at overgangssummen til Veigar Pall Gunnarson uriktig var satt til én million kroner, og at overgangsbeløpet var langt høyere».

Aktoratet mener dette medførte et tap for Nancy på inntil to millioner kroner. Den franske klubben hadde krav på halvparten av beløpet dersom Gunnarsson ble solgt videre fra Stabæk etter at han vendte tilbake til bærumsklubben.

Stabæks styreleder Espen Moe, som i rettssaken representerer både Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS, erkjente heller ikke straffskyld på vegne av fotballklubben eller aksjeselskapet.

Etter at spørsmålene om straffskyld var avklart, startet politiadvokat Morten Stene å legge fram aktoratets dokumentasjon i form av kontraktene til de involverte spillerne, og epostutveksling mellom Stabæk og henholdsvis Rosenborg og Stabæk.