Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erlandsen:  - Jeg har ikke behov for å være lik alle andre

Skal gjenreise Lillestrøm.

LILLESTRØM-TRENER: Arne Erlandsen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LILLESTRØM-TRENER: Arne Erlandsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Arne Erlandsen reddet Lillestrøm fra nedrykk. Klubblegenden har fått oppgaven med å gjenreise Åråsen-laget.

Da lillestrømlingene, som har spilt på øverste nivå siden opprykket i 1974, hentet inn Erlandsen seks kamper før slutt sist sesong, uteble ikke kritikerne. De omtalte den tidligere landslagsspilleren fotball som utdatert.

- Jeg kommenterer ikke det, hva man leser på nettsider og hva journalister skriver. Det jeg er opptatt av, er at vi skal tette igjen bakover og score en del mål. Det er ikke vanskeligere enn det, sier LSK-legenden.

57-åringen er tilbake i gult og svart etter mange år i andre klubber (IFK Göteborg, HamKam, Ull/Kisa, Moss og Fredrikstad).

- Nå hyller alle Lagerbäck. Han tenker annerledes enn Høgmo. Samme hva, så tror jeg spillernes kvaliteter avgjør om du har et godt eller dårlig fotballag, mener trenerveteranen.

43 år på rad i toppen

- Føler du utdatert-stemplet er urettferdig?

- Nei, jeg bryr meg ikke om det i det hele tatt. Jeg har ikke noe behov av å være like alle andre. Jeg har en målsetting om at vi skal vinne enhver fotballkamp med målgruppa har en kraft og gjennomføringsevne til å gjøre. Det er det jeg er opptatt av, sier friskusen fra Kløfta.

Dårlig økonomi har skapt trøbbel for Lillestrøm i mange sesonger. Storhetstiden er nesten helt visket ut på Åråsen.

- Vi har 43 sesonger på rad i toppen, og bare hatt trøbbel i tre-fire sesonger. Det er ikke så mye, men det er klart at vi må opp på et høyere nivå. Vi har ingen tanke om å fortsette der vi var i fjor, sier Erlandsen om sesongen der LSKs maratonrekke på øverste nivå i norsk fotball nesten stoppet.

Tiden har snudd fra da stortalentet Erlandsen kom til LSK fra Frigg på slutten av 70-tallet.

- Vi har vært en veldrevet klubb, men det er forskjell på Lillestrøm fra 1970- og 80-tallet da vi hentet de beste spillerne i landet. Der er vi ikke lenger, vi henter ikke landslagsspillere. Nå må vi utvikle og foredle det vi har av egne spillere. Sånn sett er Lillestrøm i en annen posisjon enn for 20 år siden, sier Erlandsen.

Fyller 100 år

LSK er ikke alene om å skuffe av gamle storlag. Vålerenga og Viking er andre som ikke klarer å gjenskape storhet fra 70- og 80-tallet.

- Lillestrøm var 70-årenes lag, kanskje, og i alle fall 80-årenes lag. På slutten av 90-tallet begynte vi å miste mye av det å være et konsekvent topplag. Vi avsluttet med sølv i 2001, men etter det har fjerdeplasser vært det beste. En fjerdeplass i fjor hadde vært fantastisk, men jeg ser ikke bort fra at du kan komme høyere på tabellen om du jobber bra og målrettet over tid. Du har hatt Haugesund der oppe, og Lillestrøm skal ikke være noe dårligere enn andre klubber, sier den tidligere serie- og cupmesteren.

LSK fyller 100 år søndag. Da kommer Sandefjord til Åråsen. Det ble eliteseriespill også i jubileumsåret, takket være Erlandsen.

- Vi hadde seks kamper igjen, men lå fire poeng bak laget som lå på kvalik. Det var en sjanse for at man skulle rykke ned. Jeg hadde ingen stor lyst til å bli den treneren som rykket ned med Lillestrøm, sier LSK-legenden.

Og det slapp han. I 2016. Blir 2017 en sesong uten trøbbel og nedrykksspøkelser i Tom Lunds gamle lekegrind?

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media