Erlandsen: - Lojalitet til klubben er mangelvare

Abiodun nekter å trene med HamKam.

(Dagbladet.no): HamKam - Rosenborg direkte på Dagbladet.no i kveld kl. 19

Den sportslige motbakken på Hamar er bratt for tiden. HamKam sliter i bunnen av Tippeligaen, og nedrykkspøkelset svever over Briskeby. I dag venter dessuten et Rosenborg-lag i dytten på motsatt banehalvdel.

Det er imidlertid også en tøff kamp som nå kjempes utenfor banen, for en spisskrise synes nå å være i emning. Det kan en vrang Oluwasegun Abiodun og et salg av Roman Kienast til Viking sørge for.

Nekter å trene

Abiodun har vært innblandet i en serie kontroverser i løpet av sine fire år i HamKam, men hver gang har klubbledelsen stått last og brast ved nigerianerens side, selv etter at 23-åringen ble domfelt for trusler. Nå virker det imidlertid som om en uopprettelig skade har ødelagt forholdet, skriver Hamar Arbeiderblad.

Den nigerianske spissen nekter nemlig å trene med klubben, og overvar gårsdagens økt fra sidenlinja. Sportssjef Lars Tjærnås signaliserer at klubben ikke kommer til å anstrenge seg for å overtale Abiodun.

- Jeg tar til etterretning at han ikke ønsker å bidra. Da skal han få lov til å slippe. Nå ønsker vi full fokus på Rosenborg-kampen, sier sportssjef Lars Tjærnås til Hamar Arbeiderblad.

Sint Erlandsen - taus Abiodun

MELDER SEG UT: Oluwasegun Abiodun nekter nå å trene videre med HamKam. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
MELDER SEG UT: Oluwasegun Abiodun nekter nå å trene videre med HamKam. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Trener Arne Erlandsen understreker at han er lite imponert over måten Abiodun har opptrådt på.

- Han ville ikke være med mer. Det blir helt feil for meg. Lojalitet til klubben er mangelvare. Jeg er veldig skuffet, men ønsker ikke å bruke flere kalorier på denne saken. Vi har en jobb å gjøre mot Rosenborg i morgen, sa Arne Erlandsen til Hamar Arbeiderblad, som la til:

- Klubben har jobbet og svettet for ham. Dette er takken.

Abiodun selv hadde lite å si til opptrinnet.

- Jeg har ikke sagt noe. Jeg må snakke med treneren, var alt nigerianeren ville si til HA-sporten på Briskeby i går.

Ifølge avisen skal noe av årsaken til mangelen på samarbeidsvilje ligge i at flere agenter skal ha lokket Abiodun med proffspill i Europa, men klubbdirektør Truls Haakonsen understreker at klubben ikke har mottatt noen henvendelser.

Kienast fristet av Viking

Samtidig virker det også trolig at østerrikeren Roman Kienast, som var med i sommerens EM-sluttspill, også er på vei ut portene på Briskeby. Viking har blitt nevnt som et mulig stoppested, og det er ikke Kienast imot.

Erlandsen: - Lojalitet til klubben er mangelvare

- Selvfølgelig kunne jeg tenkt meg en overgang til Viking. De er en stor klubb, med et flott stadion, og gode supportere, sier Kienast til Rogalands Avis.

FRISTET AV VIKING: Roman Kienast er ikke fremmed for å bytte hvitt og grønt mot blått og hvitt dersom HamKam og Viking skulle komme til enighet.