Erlandsen ferdig i HamKam

Skogheim overtar.

SLUTTER: Hovedtrener Arne Erlandsen (t.h.) har i dag blitt enig med HamKam om å avslutte samarbeidet, skriver Hamar Arbeiderblad. Ifølge avisa overtar assistenttrener Vegard Skogheim (t.v.) styringen av laget. Foto: Geir Olsen, Scanpix
SLUTTER: Hovedtrener Arne Erlandsen (t.h.) har i dag blitt enig med HamKam om å avslutte samarbeidet, skriver Hamar Arbeiderblad. Ifølge avisa overtar assistenttrener Vegard Skogheim (t.v.) styringen av laget. Foto: Geir Olsen, ScanpixVis mer

|||

(Dagbladet.no): 1. divisjonsklubben HamKam og trener Arne Erlandsen har blitt enige om å avslutte samarbeidet med øyeblikkelig virkning, melder klubben på sin hjemmeside.

— De sportslige resultatene er ikke i samsvar med klubbens og Arne Erlandsens egne ambisjoner og begge parter mener det beste er å avslutte Erlandsens arbeidsforhold, sier daglig leder i HamKam, Tor Rullestad.

Misnøye blant spillere

Dagbladet kjenner til at det var misnøye blant spillerne med Erlandsen allerede etter nedrykket fra Tippeligaen i fjor høst.

Spillergruppas evaluering av sesongen stilte spørsmål ved Erlandsens taktikk, spillestil og treningsform. Men treneren hadde klubbledelsens tillit, og fikk fortsette.

Men i dag er de altså enige om at det er på tide med et skifte.

Nå tar assistenttrener Vegard Skogheim over hovedansvaret ut sesongen 2009. Han får med seg sportskoordinator Svein Inge Haagenrud og keepertrener Rolf Høgmo i trenerteamet som overtar styringen fra og med kampen mot Hønefoss lørdag.

Ingen økonomiske konsekvenser
Rullestad presiserer at klubbens avtale om avvikling av Erlandsens arbeidsforhold ikke får noen økonomiske konsekvenser som går ut over det som er budsjettert.

— Det har vært tøft, men samtidig greie og reale forhandlinger. Jeg vil takke Arne for å ha vært konstruktiv under møtet, sier Rullestad til NTB.

HamKam har store gjeldsproblemer i tillegg til at resultatene ikke har gått deres vei denne sesongen.