Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erlandsen forlater IFK Göteborg

Påstand om «grinete lederstil».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I løpet av sine to år i IFK Göteborg, har Arne Erlandsen (44) ledet laget til en andreplass i toppserien - klubbens beste prestasjon på ti år. I tillegg kommer to sluttspill og en finaleplass i Royal League. 

Likevel har den tidligere Lillestrøm-treneren nå fått sparken, skriver Aftonbladet.se. Sjøl sier den norske treneren derimot at det var han som sa opp.

- Jeg er ikke overrasket eller skuffet, ettersom jeg fattet beslutningen sjøl, sier han.

Krisemøte

Klubbledelsen satt i formiddag i et krisemøte, hvor Erlandsens jobb var et av temaene. Men avgjørelsen kan ha blitt tatt allerede lørdag.

- Spillerne er misfornøyde med ham. Hans utblåsninger i mediene og den grinete lederstilen hans holder ikke. Det løfter ikke laget, og situasjonen er fullstendig uholdbar, sa en kilde til Expressen.se.

Avisa pratet med treneren i 12-tida, men da ønsket han ikke snakke om møtet.

- Nå sitter jeg og spiser lunsj, og jeg har hatt trening i dag. Du får ringe meg litt seinere. Jeg skal møte spillerne etter å ha spist, sa Erlandsen, som ikke har besvart Dagbladet.nos henvendelser.

SA OPP: IFK Göteborgs trener Arne Erlandsen sto i fare for å bli sagt opp. Men nå skal han sjøl ha sagt opp. Foto: ANNETTE FRIBERG/SCANPIX
SA OPP: IFK Göteborgs trener Arne Erlandsen sto i fare for å bli sagt opp. Men nå skal han sjøl ha sagt opp. Foto: ANNETTE FRIBERG/SCANPIX Vis mer

Pressekonferanse i dag

IFK Göteborg har kalt inn til pressekonferanse klokka 15 i ettermiddag. Da er det ventet at det vil komme flere svar om hvorfor Erlandsen og IFK Göteborg «går hver sine veier,» som det heter på hjemmesidene.

Erlandsen var trener for IFK Göteborg i to år. I fjor endte de på andreplass, den høyeste posisjonen de har oppnådd på ti år.

I øyeblikket ligger storklubben på fjerdeplass i Allsvenskan, fem poeng etter serieleder AIK. Samtidig er de fortsatt med i kampen om cupgull.

- Trakk i forskjellige retninger

- Derfor kan det synes merkelig at han forlater oss nå. Men etter hvert har vi oppdaget at vi drar i ulike retninger, og Arne har bestemt seg for at det er best for alle om vi skilles med umiddelbar virkning, sier sportssjef Håkan Mild til IFK Göteborgs hjemmesider

Han skryter av Erlandsens jobb, men nevner også noe av det som kan ha ført til bruddet mellom manager og klubb.

- Arne ønsket å forsterke laget med spillere utenfra, og det er først og fremst på dette punktet at vi er uenige, sier Mild.

image: Erlandsen forlater IFK Göteborg

Si din mening:

•Burde klubbene heve lista for hva som skal til for å sparke en trener?