Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arne Erlandsen ferdig i LSK

Erlandsen og Lillestrøm enige om sluttavtale

Lillestrøm har kommet til enighet med Arne Erlandsen om en avtale som gjør at trenerens arbeidsforhold avsluttes.

FERDIG: Arne Erlandsen signerte en ny kontrakt med Lillestrøm i april, men er nå ferdig i klubben. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FERDIG: Arne Erlandsen signerte en ny kontrakt med Lillestrøm i april, men er nå ferdig i klubben. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Det melder Romerikes blad.

Tidligere denne uken ble det kjent at LSK ønsket å igangsette en prosess for å kvitte seg med Erlandsen. Nå er partene enige om en avtale.

- Vi møttes på onsdag og har hatt møter siden det. Slike forhandlinger er aldri lette. Vi går vel forlikte. Det er fint at denne saken løste seg på denne måten, sier styreleder i LSK, Morten Kokkim, til lokalavisen.

Han vil ikke kommentere størrelsen på kompensasjon Erlandsen har forhandlet seg fram til.

Fersk kontrakt

Erlandsen signerte så sent som i april en ny kontrakt med LSK. Den nye strakk seg ut 2019-sesongen.

58-åringen ble hentet inn som LSK-trener i 2016. Da reddet han klubben fra nedrykk, og forrige sesong styrte han kanarifuglene til cuptittel med 3-2-seier mot Sarpsborg i cupfinalen.

Den siste tiden skal det ha vært misnøye internt med trenerveteranens atferd og vekslende humør.

Romerikes Blad skrev sist søndag at Erlandsen skal ha mistet tilliten både blant spillerne og sine nærmeste medarbeidere. Avisen hevdet å kjenne til at «situasjonen har bygd seg opp over tid, men eskalert de siste par månedene».

Sportslig kritikk

LSK-treneren skal også ha fått kritikk for innholdet på trening og manglende vilje til å presse motstanderen høyt i mange kamper.

Mandag møttes styret i Åråsen-klubben. På agendaen sto blant annet trenersituasjonen. Utfallet ble at man ville innlede samtaler for å avslutte arbeidsforholdet med Erlandsen.

LSK spiller sin neste kamp mot Strømsgodset kommende mandag. Senere i sommer skal Åråsen-klubben også ut i kvalifisering til europaligaen. Arild Sundgot leder laget på midlertidig basis.

Arne Erlandsen var også trener i LSK fra 1998 til 2004. I sin aktive karriere som spiller akslet han Lillestrøm-drakta i ikke mindre enn tre perioder. 58-åringen spilte sin første kamp for LSK i april 1979 og sin siste i oktober 1992.