Erlandsen sur på LSK-ledelsen etter Zane-salg

LILLESTRØM (Dagbladet): LSK-trener Arne Erlandsen er på kollisjonskurs med klubbledelsen etter at LSK i går solgte spissen Clayton Zane (24) til Anderlecht for rundt 15 millioner kroner.

- Vi hadde mulighet til å kjempe mot RBK i toppen. Nå blir det vanskelig, sier en kritisk Arne Erlandsen etter at LSK-ledelsen i går lot seg friste av 15- 20 millioner kroner for australieren som hadde to år igjen av kontrakten på Åråsen.

I tillegg til at gullsjansene i serien er kraftig svekket, frykter Erlandsen også at klubbens unike sjanse til å kvalifisere seg til Champions League nå er minimal.

- Dette er en veldig spesiell sesong for oss, med tanke på høstens kvalik til Champions League. Om jeg hadde vært leder i LSK, ville jeg uansett ventet med salg etter det. Erfaringene viser også at spillere som har vært med i Champions League får en høyere markedsverdi, påpeker Erlandsen.

Avgjørende

Klubbformann Frank Grønlund hevder at Zane-salget var avgjørende for LSKs drift resten av sesongen. Erlandsen mistenker derimot at lederne ikke har gjort nok for å finne andre løsninger på den økonomiske situasjonen.

- Klubber som Bryne og Bodø/Glimt har klart å skaffe til veie penger uten å selge. Da bør også vi i LSK klare å skaffe til veie et par millioner - iallfall til etter Champions League-kvaliken.

Luksusproblem

Så seint som i fjor hadde Erlandsen et luksusproblem i angrep. Da kunne han velge og vrake mellom Clayton Zane, Magnus Powell, Arild Sundgot og Sveinung Fjeldstad i angrep. Nå er Fjeldstad og Zane solgt, og Powell trolig ute for hele sesongen på grunn av skade.

Da sitter Arne Erlandsen igjen med Arild Sundgot - og Jan Åge Fjørtoft.

- Fjørtoft regner jeg ikke som mer enn en femminutters mann, så i øyeblikket er det krise i angrep. Det må vi løse så raskt som mulig.

- Hvor mye får du til å kjøpe en ny spiss for?

- Jeg aner ikke. Men jeg tror ikke at Bodø/Glimt selger Bengt Sæternes, eller at Viking og Brann er villige til å selge for under fem millioner kroner. Og da er nesten vitsen med å selge Clayton borte, mener Erlandsen.

De ti første kampene

Riktignok får Clayton Zane med seg de ti første seriekampene for LSK før han i starten av juni forsvinner til Belgia.

Men Erlandsen frykter at australieren ikke vil være til å kjenne igjen fra i fjor - da han ble toppscorer i Tippeligaen med 17 mål, og også puttet 3 i cupen.

- Zane er profesjonell, men han er bare et menneske, han også. Tankene hans vil naturligvis være et annet sted enn i LSK i tida framover, hevder Erlandsen. LSK-treneren har store vyer for laget sitt, og i øyeblikket føler ikke Erlandsen at klubbledelsen drar i samme retning som ham selv.

- Jeg ønsker å jobbe i en klubb som hele tida vil bli bedre, og hele tida ha noe å strekke seg mot. I LSK har vi nå hatt en kontinuerlig utvikling i fire år, og etter dette salget setter jeg et spørsmålstegn ved hvorvidt klubben fortsatt tenker slik. Nå er jeg veldig nysgjerrig på klubbens framtidsplaner, sier Arne Erlandsen til Dagbladet.

FORLATER LILLESTRØM: Clayton Zane (t.v.) forsvinner til Belgia i juni. Her sammen med klubbformann Frank Grønlund i LSK etter at salget ble klart i går