Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erlandsen triumferte i debuten

Svenskene senket Tromsø i sprengkulden på Alfheim.

- Å få en seier her på Alfheim er ikke enkelt, så jeg er selvsagt veldig godt fornøyd med resultatet, sa Erlandsen etter 1-0-seieren i Tromsø.

18 minutter ut i annen omgang kastet Niklas Johansson seg fram på en retur fra keeper Knut Borch og headet ballen enkelt i mål.

Både før og etter scoringen hadde Tromsø-spillere en rekke store målsjanser, men de maktet ikke å få ballen i mål. Etter kampen satt de fortvilet i garderoben og kunne ikke forstå at de kunne tape denne kampen.

- Dette var et ran, mente Steinar Nilsen.

- Vi var nok en smule heldige, erkjente Erlandsen.

Vanskelig fortsettelse

Den tidligere Lillestrøm-treneren fikk uansett en hyggelig start på trenergjerningen i Sverige. IFK hadde presset på seg etter tapet mot København i den første Royal League-kampen, og var lykkelige over å ha fått med seg tre poeng fra vinteroppgjøret på Alfheim.

Erlandsen regner ikke med å få noen enkel framtid i den meritterte svenske klubben i vinter og kommende sesong.

- Det blir ikke noe enklere å skulle vinne noe i svensk fotball enn det har vært i Norge, sa Erlandsen, som var mektig imponert over at Tromsø klarte å arrangere Royal League-kamp til tross for kulde og store snømengder.

Ineffektive Tromsø

Etter 2-3-tapet i åpningskampen mot Brøndby burde Tromsø hatt full pott hjemme på Alfheim, men hjemmetilskuerne ble nok en gang konstatere at Tromsø-spillernes effektivitet ikke var som den burde.

- Jeg er godt fornøyd med prestasjonene, og vi hadde vel opptil ti store målsjanser. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at vi ikke scoret, sa avtroppende Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo etter kampslutt.

(NTB)

TROMSØ TAPTE: Tromsøs Lars Iver Strand mot IFK-Göteborgs Karl Svensson under Royal league kampen mellom Tromsø og IFK Göteborg på Alfheim stadion lørdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media