NY SJEF: Erlend Slokvik er ansatt som ny Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund:

Erlend Slokvik ny sjef for friidrettsstjernene

Erstatter Håvard Tjørhom.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Erlend Slokvik er klar som ny Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund. Han kommer fra vervet som president i Norges Skiskytterforbund.

- Jeg skal bli kjent med miljøene. Jeg skal ut og bli kjent med folk, og de skal bli kjent med meg. Jeg kjenner noen av trenerne, men det er noen miljøer jeg ikke kjenner så godt, sier Slokvik til Dagbladet.

Ansettelsen ble klar bare timer etter at Håvard Tjørhom i dag bekreftet at han gir seg.

- Det blir spennende. Jeg er bedre forberedt enn da jeg tok over skiskytterne. Da hadde jeg knapt sett skiskyting «live». Jeg kjenner friidretten godt. Det er gjort en god jobb fra før, sier Slokvik.

Ny rolle

Tjørhom har sittet to år i stillingen, og det må sies at har vært en god periode for norsk friidrett med Warholm og Ingebrigtsen-suksess på banen.

- Det kan være skremmende å ta over noe som har gått så bra, men det viser også at det er potensial. Vi skal få fram nye utøvere om fire-fem år også, og ikke bare jobbe med dem som er gode nå, sier Slokvik.

- Det som er viktig for meg er å bli kjent med miljøene, treffe utøvere og trenere. Jeg vil høre hva dem har gjort og jeg skal ikke endre noe med en gang, sier den nye toppidrettssjefen.

PRESENTERT: Erlend Slokviker ny toppidrettssjef for friidrettsutøverne.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PRESENTERT: Erlend Slokviker ny toppidrettssjef for friidrettsutøverne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Slokvik drar rett til Tokyo seinere i dag - der OL arrangeres i 2020.

- Jeg sa ja med en gang jeg fikk tilbudet, sier Slokvik om den nye jobben.

- Hva skal du i Tokyo?

- I Tokyo skal vi se på arenaer og kartlegge for pre-camp. Hvor vi skal bo, hvor vi skal trene, sier han.

- Hva er den største utfordringen i ny jobb?

- Det er ikke de store forskjellene. Jeg har jobbet med lagidrett lenge, med sterke lag og én landslagstrener. Der er det mange fellessamlinger. Her blir det mange trenere og utøvere som trener individuelt. Det er kanskje den største forskjellen, sier Slokvik.

Han skal nå slutte som president for skiskytterne.

- På neste styremøte vil en av visepresidentene ta over. Det er et nytt styremøte i oktober. Nå starter jeg i et nytt forbund, og da blir det konsekvensen, sier Slokvik.

Pendling

Håvard Tjørhom sier det har vært et utrolig tungt valg å ta, og at det er vanskelig å forlate norsk friidrett i den posisjonen de er i nå.

- Men det har blitt tydelig for meg at logistikken med å bo med familien på Sola og jobbe i Oslo ikke er optimalt, sier Tjørhom i en pressemelding.

- Jeg har hatt to fantastiske og givende år med Norsk Friidrett. Jeg er likevel trygg på at dette er det riktige valget for meg nå, sier han videre.

Friidrettsforbundet opplyser at de har hatt et ønske om å ha Tjørhom med videre de neste sesongene.

- Når det er sagt har jeg respekt for den avgjørelsen han har tatt. Jeg er også veldig glad for at han hele tiden har klart å ha et absolutt fokus på å optimalisere forberedelsene for utøverne fram til EM i Berlin og gjennomføre et historisk bra mesterskap, sier generalsekretær i Norges Friidrettsforbund Kjetil Hildeskor.