Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde slo Brann:

Erling (17) herjet med Brann

17 år gamle Erling Braut Håland gjorde noen ingen har greid på Brann stadion på flere år. Han overkjørte Brann og scoret fire mål før det var spilt 21 minutter.

DOMINERTE: 17 år gamle Erling Braut Håland scoret fire mål på 21 minutter mot Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DOMINERTE: 17 år gamle Erling Braut Håland scoret fire mål på 21 minutter mot Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
  • Brann- Molde 0-4 (0-4)

BERGEN (Dagbladet): Molde har tradisjonelt sett aldri hatt taket på Brann, på Brann stadion. Inntil i kveld. Etter 14 kamper uten tap, og med et bunnsolid forsvar, raknet det i alle ledd og sømmer for serielederen, mot Molde. Før kampen hadde Brann kun sluppet inn fem mål på 14 kamper.

- I dag fungerte alt for oss. Endelig fikk vi en borteseier også. Det har gått noen uker siden sist, for å si det mildt, sier Molde-trener, Ole Gunnar Solskjær.

Tre mål på 15 minutter

Dagens mann ble 17 år gamle Erling Braut Håland. Sønn av Alf Inge Håland. Jærbuen Erling herjet med Branns forsvar fra første minutt, og i løpet av kampens første 21 minutter scoret 17-åringen fire mål på rappen. Dette var forøvrig de fire eneste sjansene i hele første omgang.

Fire minutter. 0-1: Erling Braut Håland løper fra et stillestående Brann-forsvar. På 16-meteren møter han en Brann-keeper på halvdistanse. Keeper rundes lett og ballen trilles i nettet.

13 min. 0-2: Ruben Kristiansen ruser i Erling Braut Håland på venstrabacken. Braut lurer backen lett. Alene med Samuel Sahin-Radlinger scorer han nok en gang lett.

15 minutter. 0-3: Branns Sivert Heltne Nilsen slurver med noe som ligner et tilbakespill. Braut Håland snapper opp, og scorer iskaldt.

MÅLSHOW: Erling Braut Håland. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MÅLSHOW: Erling Braut Håland. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

21 minutter. 0-4: Branns keeper lager et håpløst unødvendig straffe, da han feller Erik Hestad på vei bort fra målet. Braut Håland skyter ballen kontrollert i mål fra straffemerket.

- Lenge siden sist jeg scoret fire mål i en kamp. Utrolig deilig når alt klaffer, sier kveldens helt i blått og hvitt.

Fullstendig stopp

Molde imponerte med offensivt og godt spill mot Brann før pause. Romsdalingene har slitt fælt på bortebane i år, og hadde før kveldens kamp har de ikke vunnet borte siden andre serieomgang. Men mot Brann løsnet det til de grader.

Brann på sin side var ikke "skrudd på". For første gang i år gikk alt galt. Pasningen traff ikke. Branns offensive press, som de har vært kjent for i år, var ikke til stede.

I tillegg fikk raske Molde-spillere lage kaos i Brann-forsvaret. Både Wormgoor og Acosta er blant landets beste forsvarsspillere, men fikk lite til mot Molde. Det ble også ekstra tydelig at Branns forsvarere ikke har tempo som sin største styrke.

Tamt etter pause

Etter å ha vært supereffektive og scoret fire mål på fire sjanser, slappet Molde av etter pause.

Kampen var selvfølgelig punktert, og Brann var aldri i nærheten til å hente inn forspranget.

Halvveis inn i andre omgang begynte mange tilskuere å forlate stadion.

United-speider på tribunen

Erling Braut Håland har over lengre tid vært i kikkerten til internasjonale klubber. Mot Brann var en speider fra Manchester United på plass på tribunen, meldte Eurosport. Det var den danske Manchester United-speideren Tommy Møller Nielsen som hadde tatt turen til Bergen for å sjekke ut Moldes 17-åring.

Mange tror at 17 åringen fra Jæren nå er på vei til utlandet. Hans far Alf Inge Håland var proff i Nottingham Forrest.

Molde klatret opp på en fjerdeplass på tabellen etter å ha utklasset serieleder Brann. Molde har nå 26 poeng. Brann leder med 34 poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media