Ligacupen

- Erling Haaland er tilbake!

Erling Braut Haaland var tilbake med et smell, og viste umiddelbart at han har brukt VM-pausen godt. John Arne Riise var etter kampen kritisk til hvordan Liverpool tidevis framsto.

TILBAKE: Erling Braut Haaland var tilbake på scoringslista mot Liverpool. Foto: Reuters
TILBAKE: Erling Braut Haaland var tilbake på scoringslista mot Liverpool. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Liverpool 3-2 (1-1)

Etter å ha ladet batteriene under VM, var Erling Braut Haaland tilbake på banen for Manchester City.

Og det tok ikke lang tid før den målkåte jærbuen fant mål, helt bestemt 10. minutter. De Bruyne fant Haaland inne i boksen, som så mange ganger før kom seg foran forsvareren, og satte inn sitt mål nummer 24 i City drakta.

Engelsk fotballs to mest suksessrike lag de siste åra leverte så et ellevilt drama - der City først gikk opp i ledelsen, før Liverpool slo tilbake.

Men Jürgen Klopps menn klarte aldri å svare etter at City gikk opp i 3-2, og da var det Haaland og hans lagkamerater som kunne juble for avansement.

Like før slutt havnet Fabinho og Rodri i en voldsom krangel, som til slutt endte med at begge spillerne fikk gult kort. Fabinho taklet først Rodri stygt, før spanjolen spratt opp, og gikk opp i ansiktet til Liverpool-spilleren.

- Det hele så unødvendig ut, skrev BBC.

FULL FYR: Det ble dårlig stemning mellom Rodri og Fabinho. Foto: Reuters
FULL FYR: Det ble dårlig stemning mellom Rodri og Fabinho. Foto: Reuters Vis mer

Riise: - Skuffer meg

- Det var en underholdene kamp. Det var spenning hele veien, selv om jeg synes City var best, sier John Arne Riise, som for kvelden er gjest i Viaplay sitt studio.

Han fortsetter, og sier at hans gamle lag skuffet han torsdag.

- Det som skuffer meg mest var at man ikke så noe sprut i beina til spillerne som jeg forventa etter en lenger pause. Det som Liverpool-supportere, og meg inkludert, er mest nervøse for, er forsvarspillet. Selv om det mangla kanskje to-tre fast, var det veldig mye rart i dag, sier Avaldsnes-treneren.

- Det var pinling enkelt, følger Pål Andre Helland på, og sikter til Akes vinnermål i den andre omgangen. Nederlenderen fikk stå helt alene på bakre stolpe, og heade inn 3-2.

KRITISK: John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
KRITISK: John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer

Rystet Liverpool

City sjokkerte Liverpool i innledningen. Haaland kunne ha notert seg for nettkjenning etter bare 20 sekunder, men jærbuen bommet totalt, og avslutningen gikk langt utenfor mål.

Men like etterpå hadde han finstilt sikte. De Bruyne la inn fra venstre, og inne i boksen ventet stjernespissen, som satte inn 1-0.

- Erling Haaland er tilbake, skrev Sky Sports på Twitter etter scoringa.

The Guardian fulgte på:

- Måten Haaland kan avslutte i lufta på, er som Zlatan, skrev avisa.

Liverpool så tidvis lamslått ut, men ikke lenge etterpå svarte Klopps menn. Milner fant unggutten Carvalho, som med en markkryper utlikna for rødtrøyene.

1-0: Erling Braut Haaland. Foto: AFP
1-0: Erling Braut Haaland. Foto: AFP Vis mer

Målkalas

Som den første, startet den andre omgangen med et smell.

Først satte City inn 2-1 ved Mahrez, men Liverpool plasserte de lyseblå kjapt ned på jorda. Núñez fant Salah, som på nærmest åpent mål utlikna til 2-2.

Men City var ikke ferdig, og midtveis i den andre omgangen utnyttet Ake et sovende Liverpool-forsvar, og sendte hjemmelaget igjen opp i føringen.

Haaland ble byttet ut i det 72. minutt, og så sine lagkamerater cruise inn til avansement i den siste seansen av kampen.

BYTTET UT: Erling Braut Haaland (t.v) og Pep Guardiola (t.h). Foto: Reuters
BYTTET UT: Erling Braut Haaland (t.v) og Pep Guardiola (t.h). Foto: Reuters Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer