Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erna Solberg i DBTVs livestudio: - Gratulerer med gullet!

Men mener nordmenn er for kravstore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg OL i Sotsji i vårt livestudio!

(Dagbladet): Det var duket for flere celebre gjester i vårt OL-studio i dag, og aller høyest på lista - statsminister Erna Solberg.

Gratulerer
Hun fulgte damefinalen i sprint, og var stolt over den norske innsatsen som endte med gull til Maiken Falla og sølv til Ingvild Flugstad Østberg.

- Gratulerer så mye for et fantastisk gull til jentene. Og lykke til til gutta, sa statsministeren, før hun måtte forlate studioet rett før herrefinalen startet.

Og lykken smilte også for gutta, selv om statsministeren ikke fikk med seg gulløpet til Ola Vigen Hattestad fra vårt OL-studio. Hun overvar imidlertid semifinalen der Petter Northug, som gikk videre fra kvartfinalen på tid, befant seg.

- Flott å se etterveksten
- Jeg har vært svak for Petter Northug i mange år, men det ser ikke ut som om dette har vært hans OL.

GULL-STATSMINISTER: Statsminister Erna Solberg kunne konstatere at Norge tok gull i damesprinten da hun var på plass i vårt OL-studio. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
GULL-STATSMINISTER: Statsminister Erna Solberg kunne konstatere at Norge tok gull i damesprinten da hun var på plass i vårt OL-studio. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Det fikk hun rett i, men om Northug hadde hun dette å si.

- Han (Northug) gjør litt ut av seg, men folk må få lov til å være seg selv. Det er mange dyktige skiløpere, og det jeg synes er flott, er å se etterveksten av Northug og Bjørgen. At det er tre kvinner i finalen selv om Bjørgen falt og røk ut i semifinalen, synes jeg er utrolig, sier Solberg.

Kravstore nordmenn
Med sprintseirene er Norge også helt i toppen av medaljestatistikken. Solberg mener imidlertid at vi forventer for mye av våre håpefulle.

- Selvfølgelig er vi for kravstore. Jeg husker OL i Lake Placid i 1980, og da var det ikke samme høsting med bare ett gull. Det vi har vært vant med siden slutten av 90-tallet, er det ikke alle som har vokst opp med, sier statsministeren.

Hun kommenterte også IOCs reaksjon på de norske langrennsjentenes sørgebånd.

- Jeg synes det er en spesiell reaksjon fra IOC. Hadde det vært en stor manifestasjon, så skjønner jeg at det kunne blitt vanskelig. Men jeg synes det er overdrevet, og har også registrert at IOC selv skal se på regelverket. 

- Men å kalle nordmenn for arrogante, det synes jeg er spesielt, sier Solberg i OL-studio.

Hele Norges coronakart