Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erna Solberg om gullguttene: - Flott innsats. Det er ikke lett å finne andre superlativer

Hylles rundt om i Norge.

GULLGUTTER: Stafettgutta måtte posere for kameraet i gulljakkene, før de tok turen opp til kong Harald. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
GULLGUTTER: Stafettgutta måtte posere for kameraet i gulljakkene, før de tok turen opp til kong Harald. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): «Super-Svendsen» gjorde det spennende på den siste skytingen da han måtte bruke to ekstraskudd, men da han økte ledelsen underveis var det ingen tvil om hvor gullet ville ende.

Han ble møtt av de tre jublende lagkameratene Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø da han krysset målstreken som førstemann i Holmenkollen i dag.

Nå hylles de fire av kjente og ukjente landet rundt.

- Ikke lett å finne andre superlativer Det var en fornøyd statsminister som tok plass i NRKs studio etter gullet, men hun innrømmet at hun var litt nervøs underveis.

- Det er litt nervepirrende å se på skytingen. Du blir jo litt redd for at noe skal skje. Jeg kommer til å si at det var en flott innsats. Det er ikke så lett å finne andre superlativer, sa Erna Solberg til NRK.

Statsministeren mente det var fantastisk det gutta fikk til i dag, og fortalte at det var fint å se gullsmil.

- Vi har jo sett nedslåtte utøvere som ikke har klart det, derfor er det fint å se på disse nå.

-Var redd man måtte snakke fransk Etter å ha fått på seg gulljakkene og vært en tur på podiet, ventet en tur opp på kongetribunen for gullguttene. Der ventet gratulasjoner fra kong Harald og prinsesse Astrid.

- Det er veldig gøy å se på, gratulerte en smilende prinsesse Astrid.

Stemningen virket god på kongetribunen, og hele gjengen lo høyt da Hegle Svendsen spøkte;

- Jeg var redd man måtte begynne å snakke fransk her, sa Hegle Svendsen, og siktet til Martin Fourcades suverene VM. I tillegg inviterte Super-Svendsen seg selv på fest med kongen.

Hylles De norske gullguttene hylles på nettet etter bragden, og det renner inn gratulasjoner på alle plattformer.

Kjetil Jansrud skuffet under dagens utfor-renn i Kvitfjell, men selv om rennet analyseres i timesvis etterpå, tok han seg tid til å gratulere Bjørndalen og de andre gutta.

- Clear eyes. Full hearts. Can't lose. Gratulerer gutter!, skrev Jansrud på sin Twitter-profil.

Senere i dag venter en medaljeseremoni for Norges nye gullgutter på Universitetsplassen i Oslo.