Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ernie (90) så Arsenal første gang i 1934. På vei til kampen mot Sunderland døde han

Påkjørt av buss.

MISTET TROFAST SUPPORTER: Theo Walcott og Arsenal spiller sesongens viktigste kamp så langt mot Olympiakos i kveld. Men siden helga har klubben mistet en av sine aller mest trofaste fans, Ernie Crouch (90). Foto: Ben Queenborough / BPI / REX / NTB Scanpix
MISTET TROFAST SUPPORTER: Theo Walcott og Arsenal spiller sesongens viktigste kamp så langt mot Olympiakos i kveld. Men siden helga har klubben mistet en av sine aller mest trofaste fans, Ernie Crouch (90). Foto: Ben Queenborough / BPI / REX / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I fotballen har du de som holder med et lag når det passer, og så har du de som lever og ånder med klubben sin - i med gang og motgang - hele livet.

Ernie Crouch (90) hører defintivt med til den siste gruppa. Arsenal-supporteren var på sin første kamp på Highbury i 1934 (!), og har fulgt klubben i tykt og tynt i over 80 år.

Klubben har vunnet både ligaen og FA-cupen hele elleve ganger mens Crouch har vært fan.

Påkjørt av buss Men før kampen mot Sunderland lørdag fikk eventyret en brå slutt. Da 90-åringen var på vei til Emirates for å se favorittlaget ble han ifølge rapportene blåst ut i veien og påkjørt av en buss nær Finchley Road, skriver The Guardian og en rekke andre britiske medier.

Livet sto ikke til å redde selv om Crouch fikk førstebehandling.

- Vi i Arsenal Football Club er svært lei oss etter bortgangen til Ernie Crouch, som har vært fan hele livet. Hvil i fred, skrev Arsenal på klubbens offisielle offisielle Twitter-konto.

- Fotball var livet hans Pat Hale i Arsenals supporterklubb er i sorg etter bortgangen.


- Han dro til hver eneste bortekamp med oss, og hadde sitt faste sete helt foran i bussen. Det kommer til å bli tungt når vi setter oss på bussen (før bortekampen mot Aston Villa), og han ikke er der, sier Hale til BBC.

- Fotball var livet hans. Han lovte sønnen sin å slutte å dra på bortekamper da han ble 90, men forrige uke var han med på turen til Norwich, sier Hale videre.

London-klubbens offisielle fanklubb hyller Crouch på denne måten på sin Facebook-side:

«Hvil i fred, Ernie Crouch. Årets fan i Arsenal supporterklubb. Elsket Arsenal uansett hvem som ledet laget, uansett hvilken situasjon klubben befant seg - seier, tap eller uavgjort. #legende», skriver fanklubben.

Ba om sørgebånd Arsenals kjendissupporter Piers Morgan skrev på Twitter etter dødsfallet at spillerne bør stille opp med sørgebånd i kveldens kamp mot Olympiakos i Champions League, men klubben har i skrivende stund ikke sagt noe om det vil skje.

Kamp mot Olympiakos er forøvrig svært viktig for Arsenal. Arsene Wengers lag må nemlig vinne med - minst - to mål i Aten om Nord London-klubben skal gå videre i Champions League.


- Det er én positiv ting, og det er at vi vet nøyaktig hva vi må gjøre. Vi vet at vi må gå for det helt fra start. Vi må bare kjøre på, og forhåpentligvis tar vi oss videre. Vi vet hva som er forventet av oss, og vi har studert Olympiakos, sier Wenger til klubbens hjemmeside.

• Olympiakos - Arsenal sendes på Viasat Fotball klokka 20.45 i kveld.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media