Ernst A. Lersveens «berømte» øyeblikk

Øldrikking, utskjelling av Nils Johan Semb og fleiping med lesbisk bryllup er noen av episodene som har skapt storm rundt Ernst A. Lersveen.

De siste åra har Lersveen og TV 2 blitt kritisert for å ha vært for kritisk mot Semb. Det toppet seg høsten 2001, og spesielt i forbindelse med VM-kvalifiseringskampene mot Wales. Da Norge lå under for Wales, var Lersveen klar til å sparke landslagssjefen. Norge snudde kampen og vant, men kritikken mot Semb ble ikke mye mildere.

9. juli 2000 skapte Lersveen stort oppstyr med kommentarer til at Mia Hundvin inngikk partnerskap med Camilla Andersen. Under FotballXtra viste han fram et manipulert brudebilde av paret og fleipet om at «Mia måtte gifte seg».

Kritikken haglet mot Lersveen i april 2000, da han møtte landslagskaptein Henning Berg på Gardermoen og spurte ham gjentatte ganger om han ville snakke med TV 2. Berg svarte rolig nei hver gang, men Lersveen fulgte etter. Halvveis til bussen spurte Lersveen på nytt om et intervju. Da ble Berg sint - og fikk folket med seg.

Det vakte sterke reaksjoner i og utenfor TV 2-huset da Lersveen varslet «mer fotball etter en silikonfri værmelding» på direktesending i april 2000.Under et FotballXtra i juni 1999 skålte Ernst A. Lersveen og de andre kommentatorene i øl gjennom sendingen. Bakgrunnen var en kommentar fra TV 2-sjef Kåre Valebrokk om at «journalister skal lukte øl etter lunsj». Sinte seere raste mot Lersveen.