TAR OVER USA: Bruce Arena. Foto: NTB Scanpix
TAR OVER USA: Bruce Arena. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Erstatter Klinsmann

 Arena går på sin annen periode som USAs landslagssjef i fotball. Han ble ansatt tirsdag, dagen etter at Jürgen Klinsmann fikk sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arena hadde jobben som landslagssjef fra 1998 til 2006 og førte USA til kvartfinale i VM-sluttspillet i 2002.

Senere har han vært trener for to MLS-lag, sist Los Angeles Galaxy. Den jobben har han de siste åtte årene.

65-åringen starter i jobben som landslagssjef 1. desember.

– Da vi vurderte de mulige kandidatene til å overta landslaget nå, endte Bruce øverst på listen, sa USAs fotballpresident Sunil Gulati.

– Hans erfaring som landslagstrener, forståelse for hva som må til for å føre et lag til VM og dokumenterte evne til å bygge et suksessrikt lag er aspekter vi føler er avgjørende for vår nye landslagssjef.

Klinsmann måtte gå etter at USA tapte sine to første kamper i den siste og avgjørende delen av VM-kvalifiseringen. Tyskeren hadde jobben siden 2011. I forrige VM-sluttspill i Brasil i 2014 førte han USA til åttedelsfinale.

Skiftet gjør at Arena har fire måneder på å forberede laget til neste VM-kvalifiseringskamp. USA prøver å kvalifisere seg til sitt åttende strake VM.

– Vi vet at Bruce vil være fullt konsentrert om å forberede spillerne til de åtte gjenstående kvalifiseringskampene som kan sende oss til VM i Russland, sa Gulati.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer