TAR OVER USA: Bruce Arena. Foto: NTB Scanpix
TAR OVER USA: Bruce Arena. Foto: NTB ScanpixVis mer

Erstatter Klinsmann

 Arena går på sin annen periode som USAs landslagssjef i fotball. Han ble ansatt tirsdag, dagen etter at Jürgen Klinsmann fikk sparken.

Arena hadde jobben som landslagssjef fra 1998 til 2006 og førte USA til kvartfinale i VM-sluttspillet i 2002.

Senere har han vært trener for to MLS-lag, sist Los Angeles Galaxy. Den jobben har han de siste åtte årene.

65-åringen starter i jobben som landslagssjef 1. desember.

– Da vi vurderte de mulige kandidatene til å overta landslaget nå, endte Bruce øverst på listen, sa USAs fotballpresident Sunil Gulati.

– Hans erfaring som landslagstrener, forståelse for hva som må til for å føre et lag til VM og dokumenterte evne til å bygge et suksessrikt lag er aspekter vi føler er avgjørende for vår nye landslagssjef.

Klinsmann måtte gå etter at USA tapte sine to første kamper i den siste og avgjørende delen av VM-kvalifiseringen. Tyskeren hadde jobben siden 2011. I forrige VM-sluttspill i Brasil i 2014 førte han USA til åttedelsfinale.

Skiftet gjør at Arena har fire måneder på å forberede laget til neste VM-kvalifiseringskamp. USA prøver å kvalifisere seg til sitt åttende strake VM.

– Vi vet at Bruce vil være fullt konsentrert om å forberede spillerne til de åtte gjenstående kvalifiseringskampene som kan sende oss til VM i Russland, sa Gulati.

(NTB)