KLAR FOR GYöR  Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Bjørn Langsem
KLAR FOR GYöR Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Erstatter Lunde i Györ

- Det er en kjempesjanse for meg.

Györ mister keeper Katrine Lunde etter sesongen, men henter allerede nå inn en norsk landslagsvenninne. Kari Aalvik Grimsbø selges til ungarerne fra Esbjerg.

Grimsbø erstattet gravide Lunde under håndball-EM nylig, men det mesterskapet endte ulykkelig for trønderen. Hun ble skadd og mistet nesten hele Norges gullferd i Ungarn.

Nå er det derimot klart at landslagskeeperen satses på av Györ, og hun bytter klubb umiddelbart. Det skjer nettopp fordi Lunde er gravid, mens en annen av ungarernes målvakter, Jelena Grubisic, er ute med en korsbåndskade.

- Det er en kjempesjanse for meg, og når en slik mulighet oppstår er det vanskelig å si nei. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Men det blir vondt å ta avskjed med klubben og menneskene i Esbjerg, hvor både familien min og jeg har vært megaglade for å være, sier Grimsbø i en pressemelding gjengitt av nettstedet europamester.dk.

Esbjerg fortsetter sesongen med Emily Stang Sando, også hun norsk, og Bente Højmark som målvaktsduo.

Katrine Lunde uttalte tidligere i måneden at hun gir seg i Györ etter sesongen. Også Heidi Løke spiller i den ungarske klubben.

(NTB)