Erstatter Lunde i Györ

- Det er en kjempesjanse for meg.

KLAR FOR GYöR  Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Bjørn Langsem
KLAR FOR GYöR Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Györ mister keeper Katrine Lunde etter sesongen, men henter allerede nå inn en norsk landslagsvenninne. Kari Aalvik Grimsbø selges til ungarerne fra Esbjerg.

Grimsbø erstattet gravide Lunde under håndball-EM nylig, men det mesterskapet endte ulykkelig for trønderen. Hun ble skadd og mistet nesten hele Norges gullferd i Ungarn. Nå er det derimot klart at landslagskeeperen satses på av Györ, og hun bytter klubb umiddelbart. Det skjer nettopp fordi Lunde er gravid, mens en annen av ungarernes målvakter, Jelena Grubisic, er ute med en korsbåndskade.

- Det er en kjempesjanse for meg, og når en slik mulighet oppstår er det vanskelig å si nei. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Men det blir vondt å ta avskjed med klubben og menneskene i Esbjerg, hvor både familien min og jeg har vært megaglade for å være, sier Grimsbø i en pressemelding gjengitt av nettstedet europamester.dk.

Esbjerg fortsetter sesongen med Emily Stang Sando, også hun norsk, og Bente Højmark som målvaktsduo. Katrine Lunde uttalte tidligere i måneden at hun gir seg i Györ etter sesongen. Også Heidi Løke spiller i den ungarske klubben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.