Erstatterne overrasket over Solskjærs exit: - Ønsker å tro at han kunne snudd det

Og dette sier de nye Cardiff-sjefene om Dæhli og Eikrems fremtid.

OVERRASKET: Danny Gabbidon og Scott Young hadde ikke forventet at Ole Gunnar Solskjær ville slutte som Cardiff-manager. I dag møtte duoen, som har fått det midlertidige treneransvaret, pressen i Wales.
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
OVERRASKET: Danny Gabbidon og Scott Young hadde ikke forventet at Ole Gunnar Solskjær ville slutte som Cardiff-manager. I dag møtte duoen, som har fått det midlertidige treneransvaret, pressen i Wales. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

CARDIFF (Dagbladet): I går kom nyheten om at Ole Gunnar Solskjær er ferdig som Cardiff-manager. Samtidig offentliggjorde klubben at spillende trener Danny Gabbidon og akademitrener Scott Young overtar det midlertidige sjefsansvaret.

I formiddag holdt duoen pressekonferanse i den walisiske hovedstaden. Der avslørte Gabbidon at han ikke hadde trodd at Solskjær ville være ferdig i klubben allerede nå.

- Det er litt overraskende, for det er så tidlig i sesongen. Man får ikke mye tid i denne bransjen lenger, sier Gabbidon.

Må gå videre Han tror Solskjær kunne klart å snu den negative trenden om han hadde fått mer tid.

- Man ønsker alltid å tro det. Vi er bare noen få kamper inn i sesongen, men vi har ikke startet på den måten vi ønsket. Ole og styrelederen kommer godt overens, så jeg tror det er en avgjørelse av ren sportslig karakter. Det er ikke noe vi kan gjøre noe med, sier Gabbidon.

- Det har gått rykter om at det har vært misnøye blant spillerne, at Solskjær har rotert for mye på laget. Er det noe du kjenner deg igjen i?

- Nei, overhodet ikke. Jeg var vært her i en måned nå og lagmoralen har vært veldig god. Alle har respektert manageren. Vi har forsøkt å innrette oss etter måten Ole ønsket at vi skulle spille. Jeg har ikke sett noe sånt så lenge jeg har vært her. Dette handler om fotball. Det er tøft. Å komme ned fra Premier league er vanskelig. Man må ha visse egenskaper i denne ligaen. Foreløpig har vi ikke hatt det, sier den tidligere WBA-, QPR-, West Ham- og Crystal Palace-spilleren.

- Kommer sterkere tilbake Gabbidon og Young har begge lange Cardiff-karrierer bak seg som spillere. De kjenner klubben ut og inn. Grunnen til at Solskjær ikke lyktes, forklarer førstnevnte relativt enkelt.

- Managere vil aldri lykkes overalt. Det er ikke alle klubber som passer. Bare se på Brendan Rodgers i Liverpool. Han har ikke hatt suksess overalt han heller. Jeg tror Ole vil komme tilbake sterkere og som en bedre manager. Det er jeg sikker på, sier Gabbidon.

På pressekonferansen kom det også spørsmål om når de ble spurt om ta over Solskjærs jobb.

- Jeg fikk en telefon i går morges. Jeg fikk beskjed om at de kanskje ville trenge meg. Vi har fått beskjed om å ta laget på lørdag. Etter det får vi se hva som skjer. Det er en fantastisk mulighet for oss. Vi er Cardiff-gutter tvers gjennom begge to, sier Young, som skryter stort av Solskjær.

FERDIG: Ole Gunnar Solskjær var en populær mann blant journalistene etter ansettelsen i januar. Etter bare åtte og en halv måneder, er han ferdig i klubben. I dag er det forventet at han møter pressen i Wales. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FERDIG: Ole Gunnar Solskjær var en populær mann blant journalistene etter ansettelsen i januar. Etter bare åtte og en halv måneder, er han ferdig i klubben. I dag er det forventet at han møter pressen i Wales. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Jeg har hele tiden hatt et veldig godt forhold til ham. Han har alltid vært veldig positiv og hjulpet meg enormt mye.

Eikrem ba om å få spille Med Solskjær borte fra Cardiff, er det knyttet stor usikkerhet til hvordan det vil gå med Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem. På Dagbladets spørsmål om hvilken fremtid nordmennene nå har i klubben, svarer Gabbidon slik:

- Vi trenger alle. Ikke bare de to. Jeg har vært her i en måneds tid og trent med de. Vi har mange virkelig gode spillere. Du nevnte nettopp to av dem. Det blir vanskelig å ta ut et lag. De er gode spillere og har en god innstilling.

- Magnus sa til meg etter trening i går: «Få meg inn på laget, få meg inn på laget». Det er slik vi vil høre.

- Vi er litt bekymret for hvordan det vil gå med Møller Dæhli. Han er en kortvokst, teknisk spiller. Hvilken spillestil vil dere legge opp til?

- Hvis vi skal bruke Mats, må vi spile på en bestemt måte. Det er vi klar over. Vi kan ikke slå lange baller opp på ham og forvente at han skal vinne de. Det er klart, sier Gabbidon, før han avslutter pressekonferansen med å si at kamplanen mot Derby i morgen vil være tuftet på hardt arbeid og stram organisering.

- Det er de tingene som har manglet i det siste.

HAR TATT OVER CARDIFF: Den walisiske landslagsspilleren Danny Gabbidon ble hentet av Solskjær i sommer, for å være både trener og spiller. Nå er han blitt gjort til midlertidig manager sammen med Scott Young. REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos
HAR TATT OVER CARDIFF: Den walisiske landslagsspilleren Danny Gabbidon ble hentet av Solskjær i sommer, for å være både trener og spiller. Nå er han blitt gjort til midlertidig manager sammen med Scott Young. REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos Vis mer