Erter storheten

Selv om Rosenborg går fra tap til tap i Tippeligaen, holder Norsk Tipping laget som megafavoritt i 4.rundekampen mot Hønefoss.

-  11 i odds på oss er ganske voldsomt. Rosenborg er et godt fotballag, og hadde helt sikkert ledet 1.divisjon. Men RBK er ikke hva det engang var, sier Håvard Lunde, assistenttrener i Hønefoss, til Dagbladet.

1,05 er oddsen på Rosenborg-seier etter ordinær tid på Lerkendal i morgen kveld.

Rekord på 1,01

-  Hele Europa er enige om den kampen. Av 72 spilleselskaper er det bare en håndfull som har mer enn 1,10. Den laveste oddsen vi har hatt, var på en ishockeylandskamp Norge-Kina. Da var vi nede i 1,01. Den minste oddsen vi har hatt på en fotballkamp, er 1,03, sier oddssetter Knut Amundsen i Norsk Tipping på Hamar.

-  Vi lo litt internt da vi så oddsen fra Norsk Tipping. Forskjellen er ikke så enorm i norsk fotball. Men vi er takknemlige for å stå i 11 ganger pengene, og synes det er morsomt, sier Hønefoss-trener Peter Engelbrektsson.

-  Alt er mulig

I likhet med assistenten sin, mener han alt er mulig i Fotball-Norge.

-  Styrken vår er at vi har mye arbeidsvillighet i gjengen, og står på til fløyta går. Dessuten er vi godt defensivt organisert, og vanskelige å score på, sier Peter Engelbrektsson.

-  I 3.runde slo vi ut Lyn. Det er også det eneste Tippeliga-laget vi har spilt mot i år. Klarer vi å være offensive og samtidig konsentrerte i forsvar, er alt mulig også i 4.runde, sier Håvard Lunde.

Oppladningen til 4.rundekampen har vært gøyal, men langt fra optimal.

-  Seint søndag kveld kom vi hjem etter 3-0-seier over Løv-Ham i Bergen. Mandag var det rekruttkamp for en del av spillerne, i går formiddag var alle A-lagsspillerne instruktører på en fotballskole for barn og ungdom fra 7-10 og 11-15 år, sier Håvard Lunde.

To mestere

Sammen med Ole Bjørn Sundgot, er han den eneste i gjengen som har vunnet cupen. Håvard Lunde ble mester for Vålerenga i 1997 (slo Strømsgodset 4- 2 i finalen), mens Ole Bjørn Sundgot vant cupfinalen med Molde tre år tidligere (slo Lyn 3- 2).

UTSLÅTT: Rosenborg-spillerne Erik Hoftun, Christer Basma og Ørjan Berg hadde det tungt etter VIF-tapet mandag. I morgen kommer Hønefoss på besøk i cupen.