Erter svenskene - vant på overtid

Åge Hareide gikk til det norsk-svenske mestermøtet med påstanden om at Tippeligaen er bedre enn Allsvenskan. Etter seiersmål på overtid konstaterte han tørt: - Hva var det jeg sa?

- Uttalelsen er min subjektive mening og den står jeg for ett hundre prosent, sier Åge Hareide til Dagbladet. - Jeg følger jo litt med da og har erfaring og kunnskap fra tida i Helsingborg. Og det har ikke vært noe pes eller oppstyr rundt det her nede - det er jo bare sånn jeg ser det.

- Den norske toppdivisjonen holder høyere kvalitet enn den svenske.

Sånn sett var det godt for RBK-treneren at Rosenborg slo de svenske mesterne Djurgården 1- 0. Helt til slutt. På overtid for å være presis. Etter at Frode Johnsen headet et frispark fra Fredrik Winsnes i mål.

- Et fint mål, sier Hareide. - Og fortjent også sett fra mitt ståsted. For sjøl om Djurgården, som er et godt spillende lag, hadde taket på det i store deler av andre omgang, var vi klart best før pause.

Og:

- Da et kvarter gjensto av kampen, kom vi tilbake. Da tok gutta ut det siste og viste at de ville vinne denne kampen også.

Slet med naturgresset

Åge Hareide tror det er flere ting som favoriserer de norske lagene.

- Særlig treningsforholdene. Alle innedørshallene i Norge gjør de norske lagene bedre, mens forholdene til de svenske lagene er veldig varierende, sier han.

Overgangen fra Abrahallens kunstgress til en ujevn vårbane i Nederland preget både Rosenborg og Djurgården. Mest RBK, ifølge Hareide.

- Det skyldes at Djurgården har hatt litt mer tid enn oss her nede. De var mer vant til underlaget og derfor mer ballsikre.

Alle svensker som mener motsatt av Åge Hareide, kan irritere seg litt over at Djurgården ikke tok ledelsen 1- 0 i første omgang. På straffespark. Daniel Sjölund ble felt av Espen Johnsen etter at han hadde avsluttet over. Den andre sjansen Djurgården fikk av dommeren, klarte Kim Källstrøm å brenne.

- Straffesparket var feil så det var like greit at Espen (Johnsen) reddet. Hvilket han gjorde utmerket, sier Hareide.

Sju mann blir borte

Trond Fredrik Ludvigsen spilte istedenfor en lårhøneskadet Harald Martin Brattbakk. Han gjorde det så bra at han av Hareide omtales som den beste.

- Han skapte mye og terroriserte backen sin. En veldig positiv kamp , sier RBK-treneren.

Før kampen hadde Hareide bestemt seg for å bytte ut Johnsen med Arni Gautur Arason og Øyvind Storflor med Azar Karadas. Det er viktig å holde alle mann i gang.

- Spesielt Arni trenger kamptrening etter operasjonen. Før landskampen han skal spille for Island mot Skottland, var det viktig at han fikk denne omgangen.

Og har Rosenborg et lite problem så finner du det der - rundt de kommende landskampene. Sju mann - tre til Norges A-lag, to til U21-laget, en til Island og en til Finland - blir borte når treningsoppholdet i Nederland avsluttes til torsdag.

- I neste uke vil vi få det vanskelig på treningene hjemme i Trondheim. Når sju av 20 spillere blir borte, mister vi mye kvalitet i arbeidet, sier Hareide.

Men det er likevel ingen fare. Sjøl om Rosenborg mangler en del i overgangspillet og på langt nær skaper så mange sjanser som ønsket og forventet, begynner RBK-treneren bare å le på spørsmål om favorittstempelet i Tippeligaen ikke har forsterket seg ytterligere etter vinterens treningskamper.

- Det er i hvert fall ingen ting som har tatt det fra oss, sier Åge Hareide til Dagbladet.

DET ER NORGE SOM ER BRA: RBK-trener Åge Hareide erter på seg svenskene.