Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ertzaard tok NM-gull

Kreftene tok slutt for Geir Moen i finalen på 100-meteren. De to, tre siste dagene før mesterskapet i Steinkjer var han plaget med omgangssyke. Det gjorde at John Ertzgaard fikk sjansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han benyttet den så godt at det ble gull. I det sure, kalde og våte været løp han i mål på 10,43 sekunder, to hundredeler bedre enn Moen.

- Jeg må innrømme at jeg har vært litt frustrert de siste 14 dagene på grunn av mye dårlig løping og svake tider. Men Leif Olav Alnes (treneren) har hele tiden sagt at formen og de gode tidene skal komme. Derfor har jeg ikke stresset noe særlig, men hørt på ham. I dag klaffet det 100 prosent, sa John Ertzgaard.

Han brøt Geir Moens sju år lange seiersrekke på 100-meteren. Fra 1993 til i fjor hadde mossingen monopol på 100 meter-gullet i NM, og Ertzgaard har ikke lagt skjul på at det har vært et mål for ham å knekke denne seiersrekken.

(NTB)