Ertzgaard gir Bakken full støtte

Marius Bakken har løperkollega John Ertzgaard bak seg i konflikten med Friidrettsforbundet om prosjektmidler fra Olympiatoppen. - Friidrettsforbundet brukte press og trusler mot oss i hele vinter. Ikke noe derfra sjokkerer meg lenger, sier Ertzgaard.

Seint tirsdag kveld kom Marius Bakken tilbake til Norge fra høydeoppholdet i sveitsiske St. Moritz. I går trente han på friidrettsbanen nedenfor Toppidrettssenteret i Oslo. Han ønsker ikke å si så mye om den rå maktkampen som følge av hans søknad om 480000 prosjektkroner på initiativ fra Bjørge Stensbøl for å dekke utgifter til høydetrening denne sesongen.

- Det er bare 16 dager til løpet i Roma. Jeg vil prøve å fokusere på det sportslige, sier Bakken.

Men han finner det meningsløst at friidrettspresident Marius Rooth blander hans landslagsnei med en søkand om prosjektmidler.

- Søknaden har ikke noe med rettigheter å gjøre, sier Bakken.

Kjenner seg igjen

Sprinter John Ertzgaard leste gårsdagens artikkel i Dagbladet med interesse. Han er oppgitt over friidrettspresidentens holdning.

- Jeg støtter Marius hundre prosent. Det fortjener han. Han har ikke gjort noe galt. Sjøl syntes jeg det ble for slitsomt med trusler og press, og valgte å gå med på landslagsavtalen, men Marius takler det, sier Ertzgaard.

Ifølge Bakkens trenerkonsulent Frank Evertsen takler Bakken det så godt at han allerede søndag - altså dagen før Rooths krav om at han må løpe 3000- meter i e-cupen for å få søknaden sin behandlet - sendte mail til idrettssjef Per Øyvind Mørk og bekreftet at han gjør som Friidrettsforbundet vil.

- Jeg sendte sjøl mailen. Mandag snakket jeg med Mørk. Litt overrasket sa han at dette var greit, og at søknaden om prosjektmidler allerede var sendt videre til behandling, sier Frank Evertsen.

Bare de små lyskeplagene som Bakken nå behandles for, samt ytterligere trusler fra Friidrettsforbundet, kan nå stoppe e-cupdeltakelsen.

Møtes i dag

Men da Dagbladet snakket med Rooth i går, var han opptatt av å utvide kravlista til Bakken. E-cupdeltakelse er nå ikke nok.

- Det er en god start. Men før vi lar søknaden behandles, må han først forplikte seg til å løpe e-cup. Han må også respektere og etterleve draktbestemmelsene som gjelder. I tillegg må han følge norsk idretts og norsk friidretts lover og regler for øvrig. Det siste gjelder ting som for eksempel rapportering om oppholdssted for trening i forbindelse med dopingoppfølging, sier Rooth.

Slik Dagbladet forstår Bakken og rådgiverne hans, er ikke døra lukket for Rooths krav.

Ifølge toppidrettssjef Bjørge Stensbøl skal partene møtes i dag.

- Da håper vi å finne en løsning, sier han.

<B>OPPGITT:</B> Sprinter John Ertzgaard fikk massasje av massør Geir Stølsvik på Toppidrettssenteret i går. Han leste gårsdagens artikkel i Dagbladet med interesse, og er oppgitt over friidrettspresidentens holdning.