Ertzgaard skal ta Greene

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): John Ertzgaard (22) klarte målet for VM: Han løp seg inn til semifinalen på den prestisjefylte 200-meter-distansen. Men gutten vil ha mer: Om tre år skal han kjempe med verdens raskeste mann, Maurice Greene.

I dag måtte 22-åringen se seg slått av VM-vinneren på 100-meter, superstjerna Greene.

- Maurice er i en klasse for seg selv. Mens jeg er i verdensklassen i den yngre garde. Men om tre år tror jeg at jeg kan kjempe om heder og ære med Greene, smiler 22-åringen fornøyd. Det har han all grunn til å være.

Skadet

Så seint som den 8. august i år skadet Ertzgaard seg under en konkurranse på Byrkjelo. Siden den gang har han ikke konkurrert. Likevel klarte 22-åringen å løpe seg inn som nummer tre i kvartfinalen i dag.

- Han er en kald fisk. Dette er fenomenalt bra. 3 uker uten løp - og så gjør han dette, skryter fysioterapeut Audun Garshol.

At han har en bra psyke viste han også under EM for 22-åringer 31. juli. Da vant han 200-meteren for EM for 22-åringer.

- En utrolig flott type. Herlig å jobbe med. Han har treningsintelligens og er uhyre kald i pressede situasjoner, fortalte trener Leif Ove Alnes til Dagbladet tidligere i år.

Ertzgaard tjuvstartet under dagens kvalifisering. Likefullt løp han inn som nummer tre i heatet med tiden 20.61. En tid han bare har løpt inn til to ganger tidligere i sin karriere.

Ufornøyd

Ertzgaard var ikke 100 prosent fornøyd med løpet sitt da han gikk i mål. I følge han sjøl klarte han ikke helt å slappe av underveis.

- Først var jeg ufornøyd, men da jeg så tida ble jeg litt mer fornøyd, smiler 22-åringen.

Forbilde

John Ertzgaard håper at hans suksess på løpebanen kan føre til at nordmenn flest etter hvert blir mer vant med personer med annerledes hudfarge.

- Jeg håper vi kan bevise at vi gjør noe bra. For 30 år siden hadde finmarkinger problemer med

å få et sted å bo i Oslo. Hvis det kommer en svart mann på døra, tror jeg ikke at de synes det er noe kult heller. Ved at vi kommer mer på TV og i aviser, håper jeg at folk blir vant med å se trynene våre, sier den sympatiske gutten.

Skadet

John har gått mer eller mindre skadet helt siden Leif Olav Alnes tok over treneransvaret for fem år siden. Først i år har han trent uten avbrekk - fram til skaden i Byrkjelo. I 1999 har han senket sin personlige rekord fra 21.25 til 20.47. Forøvrig sprang Geir Moen på 21.11 som 22-åring.

Går alt som Ertzgaard satser på i fortsettelsen, får kanskje Greene konkurranse om noen år.

Men først er det semifinale på 200-meter i morra klokka 19.50.

SULTEN PÅ MER: Ertzgaard nådde målet, semifinalen, men han er sulten på mer.