Ertzgaard slått ut

John Ertzgaard oppviste en solid porsjon selverkjennelse etter at han tabbet seg ut i kvartfinalen på 200 meter.

- Jeg tok nok altfor lett på oppgaven. Kanskje var jeg ikke skjerpet nok, sier han uten å kny.

Tirsdag formiddag kvalifiserte han seg elegant til kvartfinalen med årsbeste 20,68 fra bane to.

- Det var et fantastisk bra løp fra en så dårlig bane. I semifinalen fikk jeg bane sju. Normalt skulle det bety 25 hundredeler til i min fordel - rett og slett en knallbane. Alt lå til rette for semifinale. Det tok jeg for gitt, sier Ertzgaard.

Krise

Så gikk starten, og Ertzgaard sier rett ut at han ikke hadde kontroll over situasjonen. For han trodde at alt var i den skjønneste orden: Knallform, banen, vinden.

- Forutsetningene var de aller beste. Men så ble jeg anspent fra første steg. Starten var dårlig, svingen var dårlig. Alt var dårlig. Jeg gjorde alt som kan gjøres feil, og så tidlig at dette ikke gikk. På de siste 20 meterne ga jeg opp, innrømmer Raufoss-gutten.

Ertzgaard måtte bare skuffet konstatere at han småjogget inn til 20,88 og sisteplass i kvalifiseringsheatet.

Hadde han løpt på 20,58, ville alt vært i boks.

- Jeg ville nok så altfor mye, sier han oppgitt.

Finale

For innerst inne i hjertet hadde han nok en liten drøm om finaleplass. Planen før starten på kvartfinalen var i hvert fall klar.

- Jeg ville vinne heatet, eller i det minste bli nummer én eller to. Da ville jeg ha fått en kjempebane i semifinalen også, og sjansen hadde kanskje vært der. Jeg burde helt klart ha løpt ned mot personlige rekord (20,47) her i dag, mener han.

Slik gikk det slett ikke.

- Men jeg har absolutt ingenting å skylde på. Dette var utelukkende min egen feil, fastslår John Ertzgaard etter at VM-eventyret er over for denne gang.

NTB