Ertzgaard sliter med skade

Sprinteren John Ertzgaard er en av mange som står i fare for å måtte stå over øvelser i Slovakia.

Friidrettslandslaget skal forsøke å holde sin plass i 1. divisjon i europacupen, men det kan blitt hardt. Ti stykker har meldt forfall, og sprinteren John Ertzgaard teller på knappene.

- Jeg sliter litt, og innrømmer glatt at jeg skulle vært dette foruten. Akillesproblemene skyldes dumskap og mangel på rutinemessig kontroll og behandling, sier Ertzgaard til NTB i den stekende varmen i slovakiske Banska Bystrica.

Ertzgaard var på treningsleir i utlandet i mars og april, og det var da problemene oppsto. Han var uten regelmessig medisinsk oppfølging, og var kanskje ikke flink nok til å tolke kroppens signaler.

- Det startet i den venstre leggen, men forplantet seg etter hvert til akillesen. Den er ikke betent, og det plager meg ikke veldig. Med tett og jevnlig behandling vil dette forsvinne. Derfor er jeg ikke altfor bekymret akkurat nå, sier Raufoss-sprinteren.

Ertzgaard var tatt ut på 100 meter, 200 meter, 4 x 100 meter og 4 x 400 meter.

- Nå ser det ut til at jeg prioriterer 100 m og 4 x 100 meter. Så får jeg se lørdag om det blir noe 200 meter. 4 x 400 meter dropper jeg garantert. Geir Moen er Ertzgaards stand-in, men også veteran Moen sliter og er usikker.

- Vi har fått mange forfall. Målsetningen blir å holde både mennene og kvinnene i 1. divisjon, sier en nøktern sportssjef Per Øyvind Mørk.

Spydkasteren Andreas Thorkildsen er et av Norges største håp i helgen.

- Vi håper at han kan passere 85 meter enten her eller på Bislett kommende fredag, sier Mørk.

(NTB)

<B>HETT: John Ertzgaard og resten av det norske landslaget på trente i 35 graders varme på stadion i Banska Bystrica i dag.