Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ervik får skryt

Sølvvinner på 5000 meter, Eskil Ervik, får skryt av VM-favoritten Rintje Ritsma. - Eskil kan bli en av våre store allroundere, sier han.

- Hyggelig at han sier det. Men det er nok et stykke fram ennå, sier hovedpersonen nøkternt. I år har Ervik som mål å bli en av de seks beste allrounderne i verden - og mye tyder på at han vil komme enda lenger opp på lista.

I dag fungerte det for Hamar-trønderen. En 13. plass på 500 meter og sølv på 5000 kommer på toppen av personlige rekorder på begge distanser.

- Jeg er overrasket over at jeg, og så mange andre, går så fort som vi gjør. Men det er jo bare hyggelig, forteller Eskil.

På dagens 500-meter fikk 23-åringen en litt krampaktig start, og så gjorde han en del småfeil underveis.

- Men jeg er veldig fornøyd med tida. På 5000-meteren fikk jeg ta meg ordentlig ut, men jeg var nesten for avslappet, analyserer han. At han bare var 24 hundredeler fra å slå den norske rekorden var irriterende, innrømmer Ervik.

- Medaljesjansene i helgas VM?

- Jeg har som målsetning å bli blant de seks beste - det kan gå begge veier. Det blir spennende, smiler 23-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media