Ervik gir Mueller full støtte

Truer med å slutte etter «heksejakt».

(Dagbladet.no): En såret og sliten Peter Mueller truet i går med å trekke seg som landslagssjef, etter det han opplever som en heksejakt i kjølvannet av Mari Hemmer-saken.

Utblåsningen kom like etter at styret i Skøyteforbundet hadde behandlet en angivelig fedmekommentar fra Mueller myntet på Hemmer, en kommentar Mueller nekter for å ha kommet med.

- Jeg er skuffet og ikke glad for denne heksejakten. Det føles som jeg har fått et slag i magen. Jeg har ikke krefter igjen, og kan ikke jobbe på denne måten. Hvis jeg ikke kan gi laget mitt det de trenger, må jeg gi meg, sier Mueller til TV 2.

Gir Mueller æren

Eskil Ervik, som for øyeblikket befinner seg i Salt Lake City med resten av skøytelandslaget, grøsser av tanken på at Mueller slutter.

- Han er et følelsesmenneske, men dette må vi ta på alvor. Han er utrolig viktig for norsk skøytesport. Han har fått fram en bredde som er unik, med en blanding av gamle og unge løpere - unge løpere som over tid vil bli ledende internasjonalt. Måten han bygger lag på er helt avgjørende, sier Ervik til Dagbladet.no.

- Hvordan var tida før Mueller overtok?

- Da sleit vi kraftig, vi var et lite landslag med dårlig økonomi. Det er bare å se på resultatene vi har hatt. Nå har vi et helt lag som presterer på godt internasjonalt nivå. Jeg har stabilisert meg helt i toppen på 5000 meter de siste årene, og med unntak av OL har jeg knapt vært dårligere enn nummer fem.

TAKKER MUELLER: Eskil Ervik mener norsk skøytesport har alt å takke Peter Mueller for, og krysser fingrene for at amerikaneren ikke gjør alvor av truslene om å slutte. - Han har egenskaper som har gørt oss hit, og egenskaper som kan føre oss videre, sier Ervik. Foto: SCANPIX
TAKKER MUELLER: Eskil Ervik mener norsk skøytesport har alt å takke Peter Mueller for, og krysser fingrene for at amerikaneren ikke gjør alvor av truslene om å slutte. - Han har egenskaper som har gørt oss hit, og egenskaper som kan føre oss videre, sier Ervik. Foto: SCANPIX Vis mer

- Men dere har ikke vunnet mye den siste tida?

- For øyeblikket mangler vi dem som vinner, men i en sånn gruppe vi har nå kommer det snart noen som vinner. Vi har et godt lag, med 12-13 løpere i verdensklasse. De som sier vi sliter, tar feil. Hvis vi var et selskap det gikk an å kjøpe aksjer i, ville jeg kjøpt nå, sier Ervik

Han ønsker ikke å kommentere Mari Hemmers utspill om at Mueller skal ha kalt henne feit.

Ble ikke tatt ut

Grunnen til at Hemmer gikk ut med påstanden om at Mueller hadde sagt «hun feite der kommer aldri på laget mitt», var fordi hun har følt seg urettferdig behandlet i forbindelse med uttak.

Da Mueller og sportssjef Øystein Haugen tok ut troppen til EM i Collalbo, var Maren Haugli opprinnelig den eneste jenta som ble tatt ut. Det til tross for at de var i sin fulle rett til å ta ut to til, og Mari Hemmer var nybakt norgesmester.

Til slutt ble Hemmer og Hedvig Bjelkevik tatt ut likevel, etter et ekstraordinært styremøte i Norges Skøyteforbund.

- Hele denne fedmesaken kom jo opp fordi hun følte urettferdighet i forhold til uttak. Peter har aldri sagt noe direkte til Mari om at hun er feit, det bekrefter Mari selv også, sier skøytepresident Terje Andersen til Dagbladet.no.

Ervik gir Mueller full støtte

Etter gårsdagens styremøte uttalte han likevel til TV 2 at «vi skal ta en prat med Peter, om hvordan han ordlegger seg».

- Betyr det at du likevel tror Mueller har sagt dette?

- Jeg vet at han aldri har sagt det direkte til henne, men at han kan ha sagt noe i en eller annen setting...jeg vet ikke. Dette er noe som går 2-3 år tilbake i tid. Hva som er blitt sagt eller ikke for 2-3 år siden er ikke så enkelt å huske, sier Andersen diplomatisk.

- Føler 100 prosent støtte

Men understreker at styret anser saken for avsluttet.

- Etter møtet vi hadde med Mari, er vi ferdig med denne saken.

- Men Peter Mueller er tydeligvis ikke ferdig med saken, og vurderer å gi seg?

- Jeg har snakket med Peter, og forstår at han er opprørt.

- Er du redd for at han gir seg?

- Vi har avtale med Peter fram til 2010, og det forholder jeg meg til. Jeg håper inderlig han fortsetter ut tida. At avtalen brytes før den tid har aldri vært et tema, sier Andersen.

- Hvordan er forholdet mellom deg og Peter Mueller?

- Vi har bestandig hatt en god tone. Jeg har kjent Peter siden 1974, da vi var konkurrenter. Men skal aldri føle seg for trygg, men det er mitt inderlige håp at han fortsetter, sier Andersen, som legger til at de ikke har noen intensjoner om å forandre på personen Peter Mueller.

Amerikaneren selv bekrefter overfor Dagbladet.no at han føler tillit fra styret.

- Terje må være diplomatisk, fordi han er president, men jeg føler jeg har 100 prosent støtte, sier Mueller.

Og gjentar at han ikke har kalt Mari Hemmer feit.

- Jeg har ikke sagt dette verken til Mari eller noen andre, det er bare løgner. Og hvorfor kommer dette etter 2-3 år, spør han.

<B>VIL LEGGE SAKEN DØD:</B> Skøytepresident Terje Andersen håper inderlig Peter Mueller fortsetter som landslagssjef.
<B>BLE IKKE TATT UT:</B> Mari Hemmer har opplevd laguttakene til Peter Mueller som urettferdige. Til EM hadde Norge tre ledige plasser, men valgte bare å ta ut Maren Haugli. Det fikk store deler av Skøyte-Norge til å steile, og etter et ekstraordinært styremøte ble Hemmer tatt ut likevel.