Ervik med ny mesterskapsrekord

Knuste sin gamle med sju hundredeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet.no): Eskil Ervik fikk viljen sin i dag, da det internasjonale skøyteforbundet så bort fra regelverket og ga klarsignal for tre løp på samme EM-dag. Ervik takket for det med å sette ny mesterskapsrekord på 5000-meteren i formiddag.

Ervik klinte til fra start, og lå opptil 2 sekunder foran sin egen mesterskapsrekord fra Heerenveen. I mål var han sju hundredeler foran den, og klokket inn på 6.23.33.

Den tida var nok til å gi ham ledelsen i sammendraget etter to distanser. Og dermed lever Erviks gulldrøm fortsatt, etter at han muligens tapte noen tideler på 500-meteren i går. Da ble han stående igjen i starten etter polakken Konrad Niedzwiedzkis tjuvstart.- Kan ikke klage

- Jeg skal ikke klage når jeg vinner, men det var ikke noe kjempeløp, sier Ervik til Dagbladet.no.

Ingen har satt personlig rekord på isen i dag, i motsetning til i går da rekordene rant inn. Mye tyder på at de tekniske problemene har ført til vanskeligere isforhold.

- Det er tøffe forhold, det går ikke så fort som man trodde det skulle, og da jobber man med andre rundetider enn man er forberedt på, sier han. - God tradisjon

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer