Ervik med ny mesterskapsrekord

Knuste sin gamle med sju hundredeler.

HAMAR (Dagbladet.no): Eskil Ervik fikk viljen sin i dag, da det internasjonale skøyteforbundet så bort fra regelverket og ga klarsignal for tre løp på samme EM-dag. Ervik takket for det med å sette ny mesterskapsrekord på 5000-meteren i formiddag.

Ervik klinte til fra start, og lå opptil 2 sekunder foran sin egen mesterskapsrekord fra Heerenveen. I mål var han sju hundredeler foran den, og klokket inn på 6.23.33.

Den tida var nok til å gi ham ledelsen i sammendraget etter to distanser. Og dermed lever Erviks gulldrøm fortsatt, etter at han muligens tapte noen tideler på 500-meteren i går. Da ble han stående igjen i starten etter polakken Konrad Niedzwiedzkis tjuvstart.

- Kan ikke klage

- Jeg skal ikke klage når jeg vinner, men det var ikke noe kjempeløp, sier Ervik til Dagbladet.no.

Ingen har satt personlig rekord på isen i dag, i motsetning til i går da rekordene rant inn. Mye tyder på at de tekniske problemene har ført til vanskeligere isforhold.

- Det er tøffe forhold, det går ikke så fort som man trodde det skulle, og da jobber man med andre rundetider enn man er forberedt på, sier han.

- God tradisjon

Allikevel satte trønderen mesterskapsrekord på sin 5000 meter - ingen andre har gått så fort i et EM før - Ervik satte også den forrige rekorden.

- Det er en god tradisjon at jeg setter mesterskapsrekorder i EM, smiler Ervik til Dagbladet.no.

MESTERSKAPSREKORD: Eskil Ervik. Foto: SCANPIX
MESTERSKAPSREKORD: Eskil Ervik. Foto: SCANPIX Vis mer

I samløp med Lasse Sætre imponerte Ervik et nesten fullsatt Vikingskip. Etter gårsdagens skandale, da kjølenalegget i den olympiske hallen brøt sammen, og isen var i ferd med å smelte, fryktet løperne en halvtom hall i dag.

Men skøyteentusiastene har møtt opp, og da Ervik presset rundetidene ned under 30 sekunder, var det øredøvende jubel på Hamar.

Også Håvard Bøkko leverte på dagens 5000-meter. Med tida 6.28.92 gikk han opp på andreplass i sammendraget før de avsluttende distansene. Lasse Sætre ble nummer tre på 5000-meteren, men er langt bak i sammendraget.