Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ervik på pallen

VIKINGSKIPET (Dagbladet :på nettet): Storfavoritten Rintje Ritsma var som ventet i en egen klasse under helgas allround-VM. Nederlenderen satte også ny verdensrekord sammenlagt. Men norske Eskil Ervik var ikke langt bak:

Med en rekke personlige rekorder, gikk Hamar-trønderen inn til en god tredjeplass totalt. Erviks allround-medalje er den første siden Johan Olav Koss regjerte i 1994.

Foran mesterskapet håpet 24-åringen å komme blant de seks beste. Men Norges nye allrounder gikk over all forventing, og kapret seg bronsemedaljen i årets sammenlagt-VM.

Ervik kom på en sjetteplass på dagens 10000-meter med tida 13.43,68. Sammenlagt var Ervik 1,525 bak suverene Rintje Ritsma.

Utslitt, men fornøyd

Også Hol-løperen Ådne Søndrål overbeviste stort i sin debut som allrounder. Søndrål gikk 10000-meteren på 14.13,13, og endte dermed på en sjetteplass totalt - bare 3/100 fra femteplassen.

Søndrål var helt utslitt da han omsider hadde gjort unna de 10000 metrene. Den nybakte pappaen la seg ned på golvet i skøytehallen, mens trener Tom Erik Oxholm hjalp ham med å få av skøytene.

- Det var helt forferdelig, sier Søndrål til speakeren i Vikingskipet. Søndrål har ikke gått 10000-meter siden 1995.

27-åringen gikk imidlertid et godt løp i dag - uten å sprekke på slutten. 10000-meterens siste runde var faktisk den runden Søndrål gikk fortest i dag.

- Jeg gikk jamt hele veien, men jeg hadde for lite selvtillit til at jeg skulle gå fortere, forteller Hol-gutten.

Kjell Storelid gikk inn til en femteplass på dagens 10000-meter med tiden 13.37.73.

I løpet av mesterskapet har det blitt satt 116 personlige rekorder, 38 nasjonale rekorder, 9 mesterskapsrekorder og 3 verdensrekorder. Dagbladet :på nettet kommer med fyldig dekning av helgas VM utover ettermiddagen.

IMPONERTE: Med en rekke personlige rekorder, gikk Eskil Ervik Hamar-trønderen inn til en god tredjeplass totalt.
<B>UTSLÅTT:</B> Ådne Søndrål har ikke 10000-meter siden 1995. Den nybakte pappaen flatet ut etter løpet. Her får han hjelp av trener Tom Erik Oxholm.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media