Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ervik på tredjeplass på 5000

Opptur etter magre norske resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endelig satt det for skøytegutta i verdenscupåpningen i Heerenveen. Eskil Ervik skøytet inn til 3. plass på 5000 meter i dag.

Hamar-løperen fikk tiden 6.20,46, og var 3,82 sekunder bak den nederlandske seierherren Sven Kramer. Carl Verheijen sikret dobbelt nederlandsk på hjemmebane.

- Det var et veldig bra løp. Han følte seg ikke 100 prosent på grunn av en liten forkjølelse, og er nok i den dårligste formen han har hatt i hele år, men viser at han fortsatt kan skøyte et stort løp. Han kan gjøre det enda bedre, sa landslagssjef Peter Mueller til NTB.Sterk laginnsats
Etter svake norske resultater i går og i de første øvelsene i dag, viste 5000-meterløperne seg fra en langt bedre side.

Foruten Erviks pallplass, gikk Håvard Bøkko inn til 4. plass, mens Øystein Grødum ble nummer 11. Odd Borgersen ble nummer 13 og Sverre Haugli nummer 15.

- Vi har gode 5000- og 10.000 meter-løpere, og vet hva de er kapable til å klare, mente Mueller.

På 1000 meter ble Even Wetten beste nordmann på 18. plass med tiden 1.11,03, med Mikael Flygind Larsen som nummer 21. Rune Stordal endte på 28. plass. Sørkoreanske Lee Kyou-hyuk vant på 1.09,01.

Dag-Erik Kleven ble nummer fem i gruppe B, mens Christoffer Rukke ble nummer 26.

Ikke bekymret
Heller ikke jentene hadde noen stor dag på isen. Maren Haugli kom på 16. plass på 1500 meter. Hun gikk på 2.00,65. Raskest var Anni Friesinger med tiden 1.56,90.

Men Mueller mister ikke noe nattesøvn over de svake resultatene på kort- og mellomdistansene.

- Jeg er ikke bekymret. Jeg vet at farten vil komme, det er en lang sesong. Hver helg vil det gå bedre. Vi får ta det dag for dag, sa Mueller.

PÅ PALLEN: Eskil Ervik sikret omsider en hederlig norsk plassering i Heerenveen da han ble nummer tre på 5000-meteren.
 Han gikk på tiden 6.20,46. Foto: Reuters/Scanpix
PÅ PALLEN: Eskil Ervik sikret omsider en hederlig norsk plassering i Heerenveen da han ble nummer tre på 5000-meteren. Han gikk på tiden 6.20,46. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

I gruppe B gikk Hedvig Bjelkevik inn til 3. plass, med søsteren Annette to plasser bak. Mari Hemmer endte på 10. plass i gruppen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!