Ervik raskere enn Jaguaren

Dagbladet ble stengt ute da Eskil Ervik i går fikk sin revansje i Vikingskipet: Den engelske Jaguaren var sjanseløs.

HAMAR/OSLO (Dagbladet): -  Sorry, men du må stå ute, var Top Gear-redaksjonens klare beskjed til Dagbladets fotograf utenfor inngangsdøra til Vikingskipet i går kveld.

Engelskmennene la nemlig beslag på hele hallen for å se hvem som er raskest: Eskil Ervik eller en Jaguar.

Det ble en spesiell dagen derpå for skøyteløperen. Søndag sikret han seg sitt andre EM-sølv med de tre lengste løpene i allroundprogrammet unnagjort på én og samme dag.I går oppsøkte han lege, som fant ut at Enrico Fabris\' nærmeste konkurrent gikk EM med en virusinfeksjon. Beskjeden fra medisinsk hold var klar: Hold deg i ro noen dager.

Det ble bare noen timer, så inntok Ervik altså Vikingskipet igjen - for å kappgå mot en sportsbil.

Mest show

-  Jeg føler jeg har tatt det med ro. Vi gikk ikke så lenge, sier Ervik til Dagbladet etter at stuntet er unnagjort.

Hvor langt de henholdsvis gikk og kjørte kan han ikke med sikkerhet si. Men Dagbladet vet at de få som overvar stuntet, fikk se at skøyteløperen holdt overlegent høyest fart på helgas EM-is.

-  Det kan jeg ikke bekrefte. Men det ble litt feige lag. De hadde ikke så lange pigger på dekkene som de ønsket. De lengste kunne de ikke bruke, for mesterskapsisen er så tynn at den ville blitt ødelagt av det, sier Ervik.

 RÅDYR:  Denne Jaguaren - en splitter ny modell XK som skal gjøre 0-100 på 5,9 sekunder, skodd med pigger - klarte ikke å hamle opp med Eskil Ervik på isen i Vikingskipet. Foto: Niclas Svendsrud
RÅDYR: Denne Jaguaren - en splitter ny modell XK som skal gjøre 0-100 på 5,9 sekunder, skodd med pigger - klarte ikke å hamle opp med Eskil Ervik på isen i Vikingskipet. Foto: Niclas Svendsrud Vis mer

-  Derfor ble det mer show enn reell konkurranse.

Motor-OL

BBCs motorprogram Top Gear er forbildet til norske Autofil. Innslaget vil bli vist i BBCs hjemland, Storbritannia, i forbindelse med OL i Torino. Top Gear-redaksjonen har tilbrakt de siste dagene i flere av anleggene som ble brukt under Lillehammer-lekene i 1994. Ifølge Gudbrandsdølen Dagningen er planen å lage et motorprogram med OL-vri:

 De britiske TV-folkene sendte en Morris Mini utfor den største Lysgårdsbakken

 I den minste av bakkene ble det hoppet med en snøscooter

 På sletta i hoppanlegget spilte noen biler hockeykamp

 Skiskyting på Birkebeineren ble avviklet fra bagasjerommet på en firehjulstrekker, og våpenet var en maskinpistol

 Og i går prøvde de å kjøre fra Eskil Ervik med en Jaguar i Vikingskipet

Ifølge Lillehammer-avisa vil programmet bli vist på NRK om noen måneder. I tillegg til Dagbladet var for øvrig nettopp NRK møtt fram utenfor Vikingskipet i går, men heller ikke de fikk lov til å filme fartskonkurransen.

Sliten Ervik

Dagbladets fotograf ankom Vikingskipet før stuntet ble igangsatt, men fikk klar beskjed av engelskmennene om å holde seg på utsida av skøyteanlegget.

-  De ville vel verne om rettighetene sine, samtidig som de neppe vil avsløre alle detaljer om hvordan de lager programmet, tror Ervik, som hadde en artig opplevelse.

-  Det var morsomt. Men jeg må si jeg var stiv etter de tre løpene søndag, og jeg kjenner at jeg er sliten nå, og derfor ser fram mot roligere dager.I helga måtte Ervik se seg slått av italienske Fabris på den svært så omtalte isen i Vikingskipet.

-  Fikk du revansje i gårsdagens duell?-  Det får du se i programmet. Men det ble litt forskjell i hestekreftene, for å si det sånn.

STRENGE: Top Gear-redaksjonen ønsket ikke Dagbladet tilstede i Vikingskipet.
SHOWMANN: Eskil Ervik.