Ervik skal bli topptrener

Trener seg selv neste år.

Neste sesong blir skøyteløper Eskil Erviks (32) aller siste. Den skal han også bruke på å skaffe seg trenerutdannelse, skriver Aftenposten.

- Målet er å komme i gang med topptrenerutdannelsen neste sesong. Jeg kan kombinere det med mitt siste år som aktiv, da kan jeg også trene meg selv litt. Akkurat det kan bli interessant, sier Ervik.

Han har fortsatt ikke gitt opp målet om å bli verdens første mann under seks minutter på favorittdistansen 5000 meter. Til å nå det målet har han 13 måneder på seg.

Men Erviks tid som løper går mot slutten. Landslagstrener Peter Mueller har lenge hevdet at trønderen er den perfekte erstatteren når han selv gir seg. Muellers kontrakt går ut i 2010, men han drømmer om å fortsette til 2012 eller 2014.

På sikt ønsker Ervik å jobbe som trener på landslagsnivå. Peter Mueller ser ham gjerne i en rolle som assistenttrener.

(NTB)

ERSTATTER SJEFEN PÅ SIKT? Eskil Ervik har skal utdanne seg til trener. Han må vente en stund før han får overta jobben til Norge-sjef Peter Mueller, som akter å fortsette i flere år til. Foto: Scanpix
ERSTATTER SJEFEN PÅ SIKT? Eskil Ervik har skal utdanne seg til trener. Han må vente en stund før han får overta jobben til Norge-sjef Peter Mueller, som akter å fortsette i flere år til. Foto: Scanpix Vis mer