Ervik smadret verdensrekorden

Landslagssjef Peter Mueller var proppfull av superlativer etter at Eskil Ervik smadret den gjeldende verdensrekorden på 3.000 meter utendørs på skøyter under et testløp i Inzell lørdag.

Ervik ble klokket inn til uhyre sterke 3.44,90 – godt over to sekunder bedre enn nederlandske Bob de Jongs gamle rekord på distansen. Den lød på 3.47,13, og ble satt i fjor.

Også svenske Johan Røjler gikk under den gamle verdensrekorden, og ble nummer to i Inzell med 3.46,70. Deretter fulgte det ytterligere tre norske løpere. Øystein Grødum (3.47,72), Lasse Sætre (3.48,83) og Håvard Bøkko (3.49,60) manifesterte den voldsomme norske dominansen.

– Vi er i en egen liga nå! Norge er det nye super-teamet på skøyter, oppsummerte en storfornøyd landslagstrener Peter Mueller til Aftenposten.no.

Han kunne glede seg over at de nederlandske løperne kom helt i skyggen. Jochem Uytdehaage ble kraftig slått i samløp med Ervik, og Gianni Romme var også slått med nesten ti sekunder.

– Vi skal bare bli enda bedre. Bare vent og se. Dette er bare starten. Og nå har vi hentet hjem den første av mange verdensrekorder, sa en særdeles offensiv Peter Mueller.

(ANB)