Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Esbjerg fikk bank av Fiorentina med to nordmenn fra start

I Europaligaen.

FIORENTINA FOR STERKE: Både Mohammed Fellah og Magnus Lekven spilte fra start da Esbjerg tapte 1-3 mot Fiorentina i Europaligaens 16-delsfinale. Her er Esbjergs Emil Lyng (i midten) og Fiorentinas Alberto Aquiliani i en duell. Foto: AP Photo/Polfoto/Anders Brohus/NTB Scanpix
FIORENTINA FOR STERKE: Både Mohammed Fellah og Magnus Lekven spilte fra start da Esbjerg tapte 1-3 mot Fiorentina i Europaligaens 16-delsfinale. Her er Esbjergs Emil Lyng (i midten) og Fiorentinas Alberto Aquiliani i en duell. Foto: AP Photo/Polfoto/Anders Brohus/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Mohammed Fellah og Magnus Lekven spilte fra start da Esbjerg tapte 1-3 mot Fiorentina i europaligaen 16-delsfinale torsdag.

Fellah ble i starten av februar endelig klarert for spill i Europa av Det europeiske fotballforbundet (UEFA), etter at Esbjerg hadde glemt å føre nordmannen opp på listen over registrerte spillere. Han ble gitt en startplass i sammen med landsmann Lekven til Fiorentina-møtet.

Allerede etter åtte minutter markerte italienerne sitt nærvær på det danske gresset. Alessandro Matri ordnet 1-0. Like etterpå svarte nysignerte Martin Pusic, som kom fra Brann, med utligningen.

Full kontroll Derfra og ut virket det som om Fiorentina hadde kontroll på både Fellah, Lekven og de andre Esbjerg-spillerne. Før pause ordnet Josip Ilicic og Alberto Aquilani 3-1. Lekven ble for øvrig byttet ut med snaue tjue minutter igjen.

Mushaga Bakenga spiller også for Esbjerg, men fikk ikke sjansen mot Fiorentina.

Italienerne har et meget godt utgangspunkt før returmøtet hjemme.

Henriksen på benken Markus Henriksen og hans Alkmaar kom bedre ut av den første av to 16-delsfinaler i europaligaen enn Esbjerg. Det til tross for at Henriksen satt på benken gjennom hele kampen mot Slovan Liberec på bortebane.

Kampen ble svært jevn og ingen av lagene fikk ballen i nettet før helt på tampen. Da ordnet Nick Viergever 1-0 til nederlenderne.

Alkmaar har nå en stor mulighet til å ta seg videre til åttedelsfinale. De kan dra nytte av støtten fra sine egne fans når returoppgjøret venter hjemme i Nederland.

(NTB)

Hele Norges coronakart