Eskil Ervik møtte veggen

NAGANO (Dagbladet :på nettet): Eskil Ervik var medaljehåp på 3000 meter. I mål var han dårligste nordmann. - Jeg ble stokk stiv etter 3000 meter, og jeg måtte pine meg sjøl for i det hele tatt å komme i mål, sier Eskil Ervik til Dagbladet :på nettet.

Fem runder fra mål skulle Hamar-løperen kline til og gjøre kort prosess på parkameraten Sicco Janmaat. Men i stedet for å gå rundetida ned på 30-tallet, spratt den opp fra 31,1 til 32,1.

- Det var helsvart og jeg hadde ikke mer å gi, sier Ervik.

Han har ingen forklaring på hva som skjedde, men tror ikke VM-fiaskoen dreide seg om en dårlig dag.

- Så dårlig dag går det ikke an å ha. Det må være noe annet som er feil. Hadde jeg visst hva som er galt, ville jeg ikke stilt til start. Nå blir det en tur til legen for en skikkelig sjekk når jeg kommer hjem.

Allergi satte 25-åringen ut av spill under VM all round i Milwaukee. Kanskje fikk Eskil for dårlig tid til å komme i form etter plagene.

Trenger to uker

- Normalt trenger jeg to uker på å bygge en skikkelig formtopp. Jeg fikk halvannen uke, og tok en sjanse da jeg begynte hardkjøret med allergi i kroppen. Kanskje gjorde jeg en feil _ uten at jeg kan si det sikkert.

- Er du likevel ikke helt frisk av allergien?

- Jeg føler meg hundre prosent og syntes alt var greit før løpet. Men én ting er å føle seg i orden i dagliglivet. Når kroppen skal pines, er det vanskeligere.

- Dette var løpet du hadde blinket inn som årets viktigste. Hvor skuffet er du etter nedturen?

- Jeg var faktisk mer skuffet over fjerdeplassen i fjor. Da var jeg veldig nær medalje _ faktisk under ett sekund bak Gianni Romme, som vant. Nå er jeg mer oppgitt fordi jeg ikke vet hvorfor det gikk dårlig.

- Men uansett VM-fiasko eller ikke: Jeg føler sjøl at jeg er en mye bedre løper i år enn forrige sesong, sier Eskil Ervik.