Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eskil gir opp allround etter VM-fallet

Satser på OL-gull i stedet.

Eskil Ervik gir opp å bli verdens beste allroundløper etter fallet i Moskva. Han sier til Adresseavisen at sjansen er større for å bli OL-mester på 5000 meter.

- Det gjorde fryktelig vond å gå med hode og nakke først inn i polstringen rundt banen. I 55 km/timen blir det et skikkelig trøkk. Men heldigvis, nå føler jeg meg ganske fin igjen. Regner med å være i trening igjen om noen få dager, og på startstreken igjen under verdenscupløpene i Heerenveen i slutten av februar, sier Eskil Ervik til avisa.

Skuffelsen etter fallet var naturlig nok enorm. Men allerede søndag var fokus rettet mot nye mål.

- Dette tenner meg bare ekstra. Jeg vil vise at jeg kan bedre, sa Eskil som nå mer eller mindre gir opp å bli verdens beste allroundløper. Nå skal det terpes, og terpes på det han er best til - å gå 5000 meter.

- Jeg innser at jeg er bygd for 5000 meter. Det er der jeg har størst sjanser til å stå øverst. Men for å gå fort på 5000 meter, må jeg også ha hurtighet. Derfor kommer jeg nok til å gå allround også neste sesong, men 5000 vil ha prioritet.

(©NTB)

<B>VIL SPESIALISERE:</B> Eskil Ervik er mer interessert i 5000 m-gull i OL enn allround.