- Eskil har aldri vært bedre

Det sier skøytesjef Peter Müller.

Amerikaneren har i hele sin tid som norsk landslagssjef vært kjent som en munnrapp herremann. Ofte har uttalelsene endt som titler i norske medier. Foran helgens allround-EM gjorde han det imidlertid klart at den tiden er over.

Müller hevdet at han hadde anlagt en ny mediestrategi – og at han som følge av den ville være betydeligere varsommere med hva han sa. På spørsmål om Eskil Erviks sjanser i Collalbo denne helga, har svaret gjerne vært «vent å se!».

Fredag var amerikaneren også sparsom med konfekten, men trasket i stedet rundt på det norske EM-hotellet med et lurt smil om munnen.

Lettet på sløret

Og etter et par «vi får se i morgen» og «vent og se», lettet den blide amerikaneren litt på sløret med hensyn til hva han tror Ervik har i seg denne helga.

– Eskil er i hvert fall i bedre fysisk form enn noen gang, sa Müller lurt.

– Du tuller ikke nå?

– Jeg er helt seriøs. Jeg snakker alltid sant, men det er dere som tror jeg tuller hele tiden, smiler Müller.

- Eskil har aldri vært bedre

Han ville ikke utdype hva han tror en Eskil Ervik i sitt livs form kan utrette i EM, men sa følgende om mannen som fylte 32 år torsdag.

– Han kan gi seg selv den beste bursdagspresangen fredag.

Kramer og Fabris

Den norske landslagssjefen har med sin nye mediestrategi oppnådd å senke forventningene til de norske løperne foran EM. Ervik & co. slipper definitivt enhver form for favorittstempel i Collalbo, og det passer nok greit.

Peter Müller har merket seg at andre nærmest har innkassert gullet på forhånd.

– Jeg ser at nederlandske medier mener gullet er i boks, så da er det vel bare for oss å fullføre hederlig, sa han med et lurt smil.

De største favorittene til EM-gullet heter Sven Kramer og Enrico Fabris. Nederlandske Kramer har vært uhyggelig sterk denne sesongen, mens Fabris går på hjemmebane i Collalbo.

500-meter er nøkkelen

TROR PÅ ELEVEN: SKøytesjef Peter Müller tar bladet fra munnen og omtaler Eskil Ervik som en løper som er i sitt livs form. Arkivfoto: MICHAEL KOOREN/REUTERS/SCANPIX
TROR PÅ ELEVEN: SKøytesjef Peter Müller tar bladet fra munnen og omtaler Eskil Ervik som en løper som er i sitt livs form. Arkivfoto: MICHAEL KOOREN/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Eskil Ervik vet at han med maks utelling kan hamle opp med de to favorittene, men innrømmer at nøkkelen til suksess er fredagens innledende 500 meter.

– Jeg har gått flere 500-metere enn i fjor, og føler meg tryggere på selve distansen. Samtidig er jeg usikker på hva jeg er god for, sier Ervik.

– Hvor nær må du være Fabris og Kramer på 500 for å ha en sjanse mot dem sammenlagt?

– Innenfor et halvt sekund. Da har jeg en mulighet, sier Ervik, som også skal gå 5.000 meter fredag. Det passer trønderen betydelig bedre. I allround-EM de siste to årene har han vunnet den distansen.

– En trippel hadde passet bra, smilte bursdagsbarnet, som fikk vin, vannpistol og en rockebjørn i gave og lagkameratene.

(ANB)