Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eskils deilige helg

Eskil Ervik strålte som en sol under verdenscupen i Berlin. Endelig er trønderen på rett vei etter halvannet år med problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele det norske laget så på Eskil lørdag at den gamle gutten begynte å komme tilbake. En god 1500 meter ga allroundspesialisten det puffet han trengte, og han var et eneste stort smil.

- Jeg gledet meg vanvittig til å gå i dag. 1500-meteren lørdag ga virkelig mersmak, nesten så jeg kunne gått et nytt løp på kvelden, sier han.

I dag beviste han at de tunge tidene er forbi. Med et svært godt løp på 5000 meter vant han gruppe B og er tilbake i det gode selskap i Innsbruck neste helg.

- Det er en lettelse å være tilbake i gruppe A. Det er der jeg får anledning til å kjempe mot de beste, og det trenger jeg fram mot OL, sier Ervik, som med 6.34,62 var om lag åtte sekunder raskere enn i Vikingskipet forrige helg.

At hans siste løp av samme klasse kom under EM i januar 2000 sier det meste om hvor tungt 26-åringen har slitt.

Mer å gå på

- Jeg har trodd på at det skulle løse seg, men visste ikke når. Først under treningsoppholdet i Inzell for noen uker siden begynte jeg å kjenne bedring. Da gikk jeg på 6.46, forteller Ervik.

Fortsatt har han en del å gå på. Søndagens løp var langt fra optimalt.

- Jeg ble litt for ivrig midtveis og sprakk litt. Men jeg treffer bedre og bedre, lenger og lenger ut i løpet. Jeg klarer å bruke krefter på de riktige plassene, sier Eskil, som nå ser med galgenhumor tilbake på den tunge tiden.

- Da orket jeg ikke høre på musikk en gang. Det pep så fælt i brystet at jeg ikke behøvde det heller, smiler han og setter seg på sykkelen med Guns'n Roses i CD-spilleren.

- Verden er blitt normal for meg igjen, sier han.

(NTB)

FORM: Eskil Ervik er i ferd med å finne tilbake til medaljeformen i Berlin.
Hele Norges coronakart