Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eskils store dag

-Jeg har ikke følt meg så bra på to år, sier Eskil Ervik. Endelig har det løsnet for trønderen, som tok steget opp på pallen for første gang på årevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tredjeplassen smakte som en seier, ikke bare for Eskil, men også resten av det norske laget. Nederlenderne har fortsatt monopol på de to første plassene, men det er evigheter siden en nordmann var under to sekunder fra seieren på 5000.

6.40,35 på Ervik var bare 1,8 sekunder bak evighetsmaskinen Gianni Romme (6.38,52), dessuten bare 42/100 bak Jochem Uytdehaage på andreplass. Ikke mindre populært var det at skalpen til langdistansespesialist Bob de Jong ble tatt. Slikt bygger selvtilliten.

Løpet til Eskil var råsterkt i de sure forholdene som rådet i skøytehallen i Den Haag fredag kveld. Ikke siden EM i Vikingskipet i 2000 har han hatt den samme gode følelsen.

- Prestasjon

- Kjempemorsomt, deilig å gå så fort og føle at kroppen fungerer igjen, sier Eskil.

Landslagssjef Geir Karlstad har fulgt Ervik fra oppturer helt ned i dypeste mørke. Han er mektig imponert over elevens comeback.

- Det er en prestasjon å komme tilbake etter slike nedturer han har hatt. Ikke minst sliter det psykisk. Han har jobbet veldig tålmodig og målbevisst for å endre på det som har vært galt. Kjempemorsomt å se ham slik som i dag, sier Karlstad.

Eskil var i strålende humør etter løpet, sesongåpningen har gått bedre enn han torde forvente.

- Deilig

- Nå har jeg gått fem gode løp på rad, så bra har jeg aldri åpnet en sesong noen gang. Farten begynner å komme, og i dag holdt det helt til mål, sier Ervik, som fortsatt venter på den ultimate opplevelsen.

- Det har ikke gått gjennom taket enda, det er fortsatt litt å jobbe med. Men det er så deilig å være tilbake. Jeg gir meg ikke før jeg er der jeg vil være, lover 26-åringen.

Han reddet dagen for de norske langdistanseløperne. Øystein Grødum gjorde sitt beste løp for sesongen og ble nummer åtte (6.45,87). Stian Bjørge fikk det tungt mot slutten og endte på 13. plass med 6.48,90, mens Lasse Sætre kollapset i den rå skøytehallen.

- Jeg fikk rett og slett ikke puste, sier Lasse, som var beste nordmann i Innsbruck sist søndag. Han har slitt mye med luftveiene i høst og er ikke sikker på om han stiller i søndagens 10.000 meter.

Det er imidlertid Eskil Ervik.

- Nå er det så artig å gå at jeg tar med meg alt jeg kan. 1500 lørdag og 10.000 søndag, sier Hamar-løperen som ser fram til høydeopphold i Sør-Afrika de kommende ukene. Der skal sekundene fram til Romme slipes vekk.

(NTB)

Hele Norges coronakart