Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Espanyol-fansen skal ha laget apelyder mot Neymar

Kan bli straffet.

- HØRTE INGENTING: Noen på tribunen skal ha laget apelyder mot Neymar da Barcelona og Espanyol spilte 0-0 i helga, men den brasilianske superstjernen sier at han ikke hørte noe. Foto: AFP / PAU BARRENA / NTB Scanpix
- HØRTE INGENTING: Noen på tribunen skal ha laget apelyder mot Neymar da Barcelona og Espanyol spilte 0-0 i helga, men den brasilianske superstjernen sier at han ikke hørte noe. Foto: AFP / PAU BARRENA / NTB Scanpix Vis mer

Den spanske ligaen (LFP) meldte torsdag at Espanyol er rapportert til antivoldskommisjonen for rasistiske rop mot Neymar i 0-0-kampen mot Barcelona sist helg.

Ifølge LFPs rapport laget publikum apelyder rettet mot Neymar etter at han ble vinket av for offside et snaut kvarter ut i kampen.

Kommisjonen skal avgjøre om klubben skal straffes for tilhengernes dårlige oppførsel. Det kan ta form av en bot eller helt eller delvis publikumsforbud i kommende hjemmekamper.

- Jeg hørte ikke lydene. Jeg lytter ikke til ting utenfor banen. Jeg spiller bare fotball, sa Neymar da saken kom på bane etter kampen.

Espanyol-president Joan Collet har hevdet at det ikke var apelyder, men lyder klubbens tilhengere pleier å bruke i et forsøk på å jekke ned Cristiano Ronaldo, og at det ikke kan tolkes som rasisme.

Dommeren nevnte ikke hendelsen i sin rapport, men ligaen valgte likevel å anmelde saken.

Det var svært amper stemning mellom lagene da de møttes igjen i cupen onsdag. To Espanyol-spillere ble utvist, og det ble delt ut 12 gule kort. Barcelona-stjernen Luis Suárez kan bli straffet etter at han skal ha konfrontert Espanyol-spillere i spillertunnelen etter kampen og hånet dem.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media