Espelund sier nei til FIFA

Vil ikke bli kvinnelige representant i det nye FIFA-rådet.

Karen Espelund ønsker ikke å bli Det europeiske fotballforbundets kvinnelige representant i det nye FIFA-rådet.

Espelund ble lansert som en av kandidatene til jobben etter at hun i begynnelsen av mai ikke fikk fornyet tillit i UEFA-styret. Nå bekrefter imidlertid Espelund overfor Aftenposten at hun ikke ønsker å bli del av FIFA-rådet.

- Jeg synes det er viktig og riktig at det er flere kvinnelige stemmer inn i de øverste organer av internasjonal fotball, men det blir ikke meg, sier Espelund til avisen.

Espelund hevder hun ikke kan stille seg bak en del av de prinsippene Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har besluttet å jobbe etter i tiden som kommer.

- Jeg mener at FIFA i mye større grad bør overlate utviklingsarbeidet til de enkelte konføderasjoner og ikke at det skal oppstå et direkte forhold mellom FIFA og utviklingsarbeidet i de enkelte landene. Det er det afrikanske fotballforbundet som vet best hvordan fotballen utvikles i Afrika og ikke FIFA, sier Espelund.

Den mangeårige fotballederen stiller seg samtidig bak det reformarbeidet som er igangsatt i fotballens høyeste organ.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.