NORGES KVINNE I UEFA: Men nå er ikke Karen Espelund sikker på om hun har motivasjon til å fortsette jobben.
Foto: Erik Mårtensson / NTB SCANPIX
NORGES KVINNE I UEFA: Men nå er ikke Karen Espelund sikker på om hun har motivasjon til å fortsette jobben. Foto: Erik Mårtensson / NTB SCANPIXVis mer

Espelund usikker på om hun vil fortsette i Uefa-styret

I tenkeboksen etter Fifa-skandalen.

Karen Espelund er usikker på om hun ønsker å fortsette i sitt UEFA-verv etter at Sepp Blatter ble gjenvalgt som FIFA-president.

Det forteller Norges styremedlem i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) til Adresseavisen.

- Jeg føler ikke noen entusiasme og motivasjon til å jobbe videre akkurat nå. Jeg må gå noen runder med meg selv, sier Espelund til avisen.

Espelund synes hele situasjonen er trist for fotballen. Selv møter hun den gjenvalgte presidenten når VM-finalen for kvinner spilles i Canada i starten av juli. Hun blir ikke overrasket om den sveitsiske 79-åringen blir møtt med pipekonsert.

Når Espelund tirsdag reiser til Canada venter tallrike uformelle møter om det som har skjedd og veien videre for FIFA.

- Jeg har innspill jeg vil legge fram for Michel Platini, blant annet når det gjelder maktfordelingen i Fifa. Beslutningsprosessene er ikke i nærheten av demokrati, sier den tidligere generalsekretæren i NFF.

Espelund, som også sitter i FIFAs komité for kvinnefotball, må ta den endelige avgjørelsen om hun ønsker å fortsette som kvinnerepresentant i UEFA-styret i slutten av juni.

(NTB)